Arbeidstidskulturen er sentral når Arbeiderpartiet nå kjemper for å bedre vilkårene blant ansatte i egen kommune. Ann-Inger Leirtrø og Kristin Jenssen gir oss tallene som de mener viser et stort forbedringspotensial.

- Vi må få på plass flere faste stillinger. Per 31. desember 2018 hadde kommunen 1.909 ansatte, fordelt på 1.544 årsverk. Dette er en liten økning av antall ansatte i forhold til 2017 på 1.894 ansatte. Det har blitt tolv flere kvinner som er ansatt i 100 % stilling fra 2017 til 2018, sier Leirtrø og Jenssen.

Prosentvis er det 46 % som er deltidsansatt i hele kommunen. Andel deltidsansatte er størst i etat omsorg med 534 personer, eller 71,4 %, per 31. desember 2018. 123 av disse har en stillingsandel mindre enn 25 %, 198 har en stillingsandel større enn 75 %. Dette viser årsrapporten til Stjørdal kommune.

Arbeiderpartiet har som mål å øke antall heltidsansatte, der tilsetting i faste heltidsstillinger er hovedregel.

- Dette skal være en rettighet, men ingen tvang. Grunnbemanningen må økes hvis flere skal klare å stå i større stillinger, sier Kristin Jenssen som er sjettekandidat på Arbeiderpartiets liste.

Det gjenstår i følge Jenssen mye arbeid for å nå målene. Hun mener trepartssamarbeidet må frontes, og en kulturendring må til for å få dette på plass. Heltidsstillinger gir økt trygghet både for beboere som benytter tjenesten og for den ansatte mener Arbeiderpartiet.

Stjørdal kommune har de siste årene satt inn flere tiltak for å redusere sykefraværet. Det er imidlertid store variasjoner i sykefravær mellom de ulike etatene. I 2018 hadde eksempelvis virksomhetene institusjon og demens 15,3 %, hjemmetjenester, psykisk helse og rus 10,3 % og bo- og miljøtjenesten 10,1 % sykefravær. I barnevernsenheten er også tallene høye. Sykefraværet i etat teknisk drift, der renholderne er ansatt, økte i 2018 til 13,7 %.

- Hva kan gjøres for å bedre situasjonen fremover?

- Vi tror at ansatte, tillitsvalgte og kommuneledelsen må arbeide tettere sammen. Grunnbemanningen må økes for å redusere belastning på bemanningssituasjonen. Vi må ha gode varslingsrutiner og vern om varslere. Alle ledere og ansatte må tilbys god og tilstrekkelig opplæring. Dette tror vi gir bedre arbeidsmiljø og lavere sykefravær, sier Ann-Inger Leirtrø og Kristin Jenssen.

- Opplever dere at posisjonen tar dette på alvor?

- Vi er klart bekymret for kursen som posisjonen legger med innsparing til fond. Vi var enige med rådmannens fremlagte forslag om å sette av 10 millioner til fond. Nå skal det settes av 50 millioner i innsparinger. Hvor skal posisjonen ta disse midlene fra? En hardere hverdag hos de ansatte er ikke svaret for å gi reduserte tall innen sykefravær, snarere tvert imot. Vi i Arbeiderpartiet vil sette av 10 millioner på fond. 40 millioner vil vi bruke på gode tjenester til gode for kommunens innbyggere inkludert større grunnbemanning, sier Ann-Inger Leirtrø og Kristin Jenssen.