Nå er nettportalen tilgjengelig. Vær Med viser deg vei til de fleste idretter, lag og foreninger sin aktivitet i Værnesregionen. Fem kommuner er med på samarbeidet som skal få flere i aktivitet. Kari Jørgensen er Folkhelsekoordinator i Værnesregionen og har vært prosjektleder i utviklingsgruppa.

- Noen har kanskje hatt utfordringer med å finne frem til de ulike idrettene, lag og foreningene i egen kommune. Nå kan alle dra nytte av nettstedet, sier Kari Jørgensen. Øvrige i prosjektgruppa har bestått av Eva Eilertsen, SLT-koordinator for Meråker kommune. Astrid Gullesen, Folkhelsekoordinator for Frosta kommune. Kari M. Christensen, forebyggende koordinator i Stjørdal kommune. Siri Bones, daglig leder Stjørdal Frivilligsentral og Tove Storhaug, SLT koordinator for Selbu og Tydal kommuner.

Om å finne sin favoritt

Leter du etter en liten aktivitet som kanskje ikke så mange andre driver med, eller vil du vite hvor mange fotball- eller håndballag kommunen har. Lurer du på om idrettslaget har plass til flere på ulike alderstrinn, eller er du usikker på hvor treninger eller øvelser foregår? Da kan Vær Med-portalen gi svar på mye. Det handler om å bli kjent med tjenesten.

- Hvem er brukergruppen til den nye portalen?

- Denne er åpen for folk i alle aldere, og er du eksempelvis nylig innflyttet og vil se hva som finnes av fritidsaktiviteter i din kommune? Da går du inn på Vær Med sin nettside hvor du kan søke på alt hva som finnes i søkefeltene.

- Er portalen åpen for de som ønsker flere medlemmer i laget eller foreningen?

- Vi oppfordrer alle til å gå inn for å registrere aktiviteten. Her er det ikke bare etablerte idrettslag som er ønsket, men også mindre aktiviteter som kanskje ikke er så kjent fra tidligere. På søkefeltet Register aktivitet, kan man legge inn dette, forklarer Kari Jørgensen.

Alle kommunene med i prosjektet Vær Med

Alle kommunene i Værnesregionen er representert. På nettportalen finner man det meste fra gratis tilbud til ulike prisklasser.

- Det er fortsatt mange som ikke har registrert seg, men det er aldri for sent. Det er bare å gå inn og registrer ditt lag, forening eller organisasjon. Det koster ingen ting å registrere seg i portalen. Vær Med ønsker å gjøre de fleste aktiviteter mer synlige, kanskje rekruttere nye medlemmer. Vårt ønske fremover er også at mange får god nytte av nettportalen, og at den vil være til god hjelp for alle som bruker den i årene fremover. Utgangspunktet for oppstart av denne portalen var felles utfordringer innen psykisk helse og livskvalitet. Nå håper vi Vær Med blir godt mottatt, sier prosjektleder Kari Jørgensen.