- Det er påvist smitte i Meråker og noen av de smittede er barn i barnehage og skole, det melder Meråker kommune i en pressemelding fra Siv Hege Nytrø (styrer Tollmoen barnehage), Christian Fredrik Kolvik (rektor Meråker skole), Leif Edvard Muruvik Vonen (smittevernoverlege i Værnesregionen).

Smitteverntiltaket nå er å sikre at smittede holder seg hjemme. For å finne ut om flere barn er smittet, vil kommunen teste barnehagebarn/elever med hurtigtest mandag morgen.

- Det er viktig at dette skjer før barna kommer sammen etter helgen, og mange barn bes testes før de kan komme til barnehage/skole i morgen mandag 6. september. Vi ber om at foresatte følger barnet, for å sikre samtykke til test og eventuell behov for oppfølging, forklarer kommuneoverlege, Leif Edvard Muruvik Vonen.

Dette er tidspunktene

Følgende oppmøtetider og steder gjelder for barn fra de ulike gruppene:

• Tollmoen barnehage (Bringebæra): De møter på teststasjon ved Meråker Legekontor kl 09.00 sammen med foreldre (ikke lag fellestransport). Svar sendes ut på Helsenorge.

• SFO elever (2 og 3 trinn): Møter på teststasjonen ved Meråker Legekontor kl. 09.30. Svar sendes ut på Helsenorge.

• Elever ved Meråker skole 1,4, 6 og 7 trinn: Testing foregår på Meråker samfunnshus.

1. trinn møter kl. 10.30

4. trinn møter kl.11.00

6. trinn møter kl.11.30

7. trinn møter kl. 12.00

Elevene kommer inn i lokalet på egen hånd, testes og sitter i lokalet inntil testsvar på hele klassen foreligger.

- Vi ber om at foresatte venter utenfor/i bil til barnet kommer ut, men hvis en føler at en skal være med inn, bes foresatte ha på munnbind, opplyser Vonen videre.

Ved positiv test vil foresatt bli kontaktet på stedet, det blir tatt ny prøve (PCR) straks etterpå og barnet vil måtte dra hjem i isolasjon. Husstanden blir kontaktet av smittesporer.

Ved negativ test vil barnet kunne møte på barnehage/skole etterpå.

Dersom det er behov for å gjennomføre testing på andre tidspunkt enn dette kan teststasjonen på Teveldalen benyttes i kveld eller i morgen tidlig. Gi da beskjed til kontaktlærer eller pedleder.

Hvis man ikke ønsker å ta test må barnet holdes hjemme i karantene.