- Vi er gode kompiser, men i helgen er vi konkurrenter, sier Sebastian Hammer Bekkavik og Sondre Kilen Wold, begge 10 år og fra Stjørdal.

Sammen med nesten 160 andre gutter og jenter fra 10 år og oppover deltok de på det årlige friidrettsstevnet på Øverlands Minde, som arrangeres både lørdag og søndag denne helgen.

Sebastian Hammer Bekkavik(f.v.) og Sondre Kilen Wold er gode kompiser, men i helga har de vært konkurrenter.

- Vi er veldig glade i å løpe, og 600-meter og 60-meter er nok favorittøvelsene. Man gruer seg litt når man står på startstreken, men veldig deilig når man kommer i mål, sier de to guttene.

Mange friidrettsøvelser

BDO-lekene arrangeres av Stjørdal Friidrettsklubb, og er et av Midt-Norges største friidrettsstevner. Utøvere fra hele Trøndelag deltar.

- Vi deltar i mange forskjellige friidrettsøvelser. Vi har deltatt i liten ball, stav, lengde og 600-meter. På søndag skal vi springe 60-meter og hoppe høyde, forteller guttene.

De er godt fornøyde med egen innsats så langt i lekene.

- Jeg tok ny rekord i liten ball og kastet 35,88 meter. Det er jeg veldig godt fornøyd med, sier Sebastian, som driver både med friidrett og fotball på fritiden.

Nytt friidrettsanlegg

BDO-lekene arrangeres vanligvis i juni, men måtte i år utsettes fordi friidrettsanlegget ikke ble ferdigstilt.

Anlegget på Øverlands Minde har gjennom våren og sommeren vært igjennom en omfattende oppgradering, og helgas stevne var første gang det nye anlegget ble tatt i bruk.

Stevneleder Olaf Lydvo. Bak han skal det nye tribuneanlegget komme opp neste år.

- Det har blitt et veldig fint anlegg, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Når vi får det nye tribuneanlegget på plass neste år blir dette veldig bra, sier stevneleder Olaf Lydvo.

Byggingen av det nye tribuneanlegget starter nå i høst, og skal etter planen stå ferdig til BDO-lekene neste år.