- Vi lover at butikken vil fremstå som den var, men med ekstra produkter fra oss begge, sier daglig leder Liv Marit Bremseth.

De to kvinnene er verken i slekt eller giftet inn i samme familie, selv om de begge heter Bremseth. Det hele startet i 2013, da deres felles interesse førte dem sammen.

- Jeg har laget smykker, mens Liv Marit drev Galleri Skolestua i Hegra. Hjemme på gården Frøyum arrangerte Liv Marit også sykvelder, som jeg deltok på. Siden har vi holdt kontakten, forteller Tone.

Ville nå ut til flere

Liv Marit begynte etter hvert å knytte kontakt med leverandører.

- Med tiden så jeg viktigheten av å nå ut til flere, ikke bare kunder og de som stilte på kurs. Jeg begynte å lukte litt på tanken om å starte en pop-up-butikk, og Tone ble med for å se på lokaler, sier Liv Marit Bremseth.

Etter å ha sett på lokasjoner rundt juletider i fjor, endte det hele med at Liv Marit bestemte seg for å «kjøre på».

- Jeg flyttet inn i disse lokalene, og selv om Tone har vært med siden starten ville jeg ikke trekke henne inn i noe jeg ikke helt visste hvordan ble, forteller hun.

Ble stoppet av pandemien

Imidlertid valgte Tone å avslutte sitt tidligere arbeidsforhold ved treningssenteret 3T for å satse sammen med Liv Marit. Deretter måtte de stenge fullstendig ned grunnet koronapandemien.

- Ettersom vi måtte stenge ned så raskt, vet vi enda ikke hva normalen her er. Men vi gleder oss til å starte opp på nytt nå, sier de fornøyd.

Skal utfylle hverandre

Sammen har de to venninnene gått sammen og nå startet selskapet Stoffhuset AS, som holder til øverst i Kjøpmannsgata. Her er målet og planen å utfylle hverandre.

- Liv Marit kan fortsette verkstedet i andreetasje, mens jeg kan fortsette med smykkene. Selv om butikken blir eget selskap med meg som deleier, er planen å drifte på samme måte som før, forklarer Tone Bremseth.

Over tid har de opparbeidet seg en større kundemasse som ofte kjører langt for å ta en tur innom lokalet.

- De kommer hit og snakker om at de har hørt om oss. Det virker som det er jungeltelegrafen som står for det meste. Det kommer unge og eldre, og det tror jeg er fordi vi ikke har spesialisert oss på enkelte ting, men har produkter man kan sy seg vanlige klær av. Det har vært ettertraktet og noe som blir satt pris på, avslutter Liv Marit Bremseth.