Det opplyser fungerende kommuneoverlege Torbjørn Velle-Forbord og kommunedirektør Tor Jakob Reitan i en pressemelding lørdag kveld.

- Jeg må understreke at utbruddet på Stjørdal er fortsatt under utvikling, og vi forventer at også sterke anmodninger følges selv om de ikke er lovpålagt, sier Reitan.

Les mer: Nye smittetilfeller lørdag

Han oppfordrer folk til å fortsatt holde avstand.

-  Vi vet at næringsliv, lag og organisasjoner ønsker at vi følger opp raskt og resolutt – det er bedre med strengt enn stengt, som regiondirektør Tord Lien i NHO uttalte tidligere. Så takk for at alle gjør sitt nå atter en gang for å stoppe smitte, sier Reitan.

Over 1100 i karantene

Den ene positive testen lørdag knyttes til utbruddet i Lånke, mens den andre positive testen fortsatt har uklar smittevei.

Per nå er 329 personer i karantene, og ca. 800 personer i ventekarantene i Stjørdal.

- Vi mangler kun 5 prøvesvar fra i går fredag, men vi har omlag 150 prøver som er tatt i dag som vi ikke har svaret på. St. Olav jobber på spreng og vi har minst 1 døgns ventetid før svar på prøver foreligger.

Flere skoler og barnehager berørt

Utbruddet omfatter nå Lånke skole, Lånke barnehage,  Ole Vig VGS, Halsen Ungdomsskole, Aglo VGS, Tønnsåsen Barnehage og Skatval Skole.

-Situasjonen er fortsatt uavklart ettersom mange nærkontakter fortsatt venter på prøvesvar.

Etter det Stjørdals-Nytt erfarer skal også hele 1. trinn ved Fosslia skole være i smittekarantene etter at en lærer testet positivt.

Roser involverte skoler og barnehager

 Smittesporingsteamet melder om tett og god dialog med rektorer og barnehagebestyrere, som har gode rutiner og følger opp umiddelbart de får meldinger om ny utvikling.

 - Ros til skoler og barnehager som er involvert, igjen må de endre planer og det gjør de, sier Reitan.