I anledning Nasjonal Luftsportsdag arrangerte Værnes Flyklubb åpen dag søndag, der de inviterte gammel som ung til å komme inn på flyplassen, og flyklubben hadde fått med seg flere andre aktører for å gjøre dagen komplett.

Publikum strømmet til for å se småflyene kjøre på området. Men luftfartøyene var minst like populære da de ble parkert, slik at nysgjerrige barn og voksne kunne komme å ta en nærmere titt.

Familiedagen ble gjort komplett med kiosksalg, der det var muligheter for å kjøre seg både kaffe, vafler og annen mat.

Fly er kult

Ved et at flyene møter Stjørdals-Nytt pappa Jan Ove Hjelseng og datter Mathea Storøien Hjelseng (6,5). De går rundt og ser på alle flyene som står utstilt. Pappa Jan Ove har vært på åpen dag for flere år siden, men det er første gangen Mathea besøker flyplassen.

- Jeg synes fly er kult, og det er artig å lære om flyene. Det er mange forskjellige, sier Mathea.

Det ble populært blant både store og små da flyene kjørte forbi publikum.

Det er flere fly stående på flyplassen, men allerede kort tid etter de kom hadde Mathea sett seg ut en favoritt.

- Hun så seg ut det blå flyet her ganske tidlig, forteller Jan Ove og legger til at hun også er svært nysgjerrig på sjøflyet som står noen meter bortenfor. Det blir derfor neste stopp på runden, ettersom det er et fly Mathea kun har sett på tv tidligere.

Spennende

De forteller at det hadde vært gøy å benytte seg av tilbudet om å ut å fly en runde over Stjørdal.

- Prisen ble kanskje litt stiv, så vi nøyer oss med å se på flyene kjøre opp og ned her. Det er spennende det også, smiler Jan Ove.

Han forteller at Mathea som aldri har flydd før, gjerne kunne tenkt seg å prøve. Generelt er hun en ivrig og interessert seksåring.

- Hun er veldig nysgjerrig på stort sett alt som finnes, hun er aktiv og vil gjerne prøve det meste, sier Jan Ove.

Nå gleder de seg begge til å ta resten av runden for å se på flyene, og først ut venter sjøflyet.