Ida Tronseth startet som tredje ansatte hos Klinikk For Alle i Mindes hus på Stjørdal nylig. Hun har fire år utdannelse i Oslo fra Norges Helsehøgskole med base på Ullevål stadion, der skolen også har tilbud om praksisår. Første år var pensum anatomi, fysiologi og lære om kroppens oppbygning. Fjerde og siste år var et praksisår for Ida.

-         Osteopat D.O. er tittelen min etter endt utdannelse, og nå blir det fint å komme i gang med å hjelpe kunder som kanskje sliter litt med kroppen sin. Dette er en manuell behandlingsform fra et vitenskapelig fag. Hodepine, ryggplager, skulder, bekkenplager og korrigering av ledd, er noen av behandlingsområdene. Behovene for å se sammenheng i hele kroppen er alltid et viktig element og behandlingene gir hver enkelt mulighet til selv å reparere gjennom bedret immunforsvar som en viktig faktor. Årsak til smerte i rygg eller skuldre kan sitte andre steder i kroppen, sier Ida Tronseth, som gjerne ved første gangs konsultasjon ønsker å finne årsak til problemene som har oppstått.

-         Hva kan du si mere om behandlingsmetoden du utfører Ida?

-         Vi som er osteopater må ta utgangspunkt i at kroppen har et bindevev og muskler som ligger over ledd i kroppen. En stiv muskel kan skape problemer for motorikk og skape skjevheter som igjen kan gi smerter. Jeg kan egentlig tilby mange forskjellige behandlingsformer. Manipulasjoner kan knyttes til ledd-korrigering. Artikulasjoner, indirekte og direkte teknikker, fraksjon som passer for folk i alle aldre og behandling tilpasses hver enkelt person slik at målet er en forbedret situasjon.