- Og det er?

- To lørdager i månedsskiftet november/desember skal vi spille for julebord på Radisson Blu som ønsker å lage god stemning med litt annen musikk. Der er det plass til 100 personer; noe som gir intim stemning. For små grupper kan være koselig at du ikke drukner i et stort arrangement, sier Jan Borge som forteller at gruppa vil bidra med mye norsk musikk.

- Dessuten blir det mye allsang. Vi er flinke til å lage god stemning med høy allsangfaktor. Derfor skal vi lage en fin scene som skaper den rette stemningen i festlokalet. Det blir bespisning på restauranten «Longhorn» mens vi spiller i et lokale i kjelleren. Mye norsk og annen dansbar musikk skal sørge for stemningen, lover en spillesugen Jan Borge som får prøve seg på forhånd:

- Den første helga i november spiller vi på BS Pub. Da blir det litt mer rocka musikk. Jeg er så heldig å samarbeide med musikerne som spiller alt. De mottar ei settliste på 50 låter før vi skal spille. Ved ankomst til første gjennomgang har de sørget for å lære seg låtene. Dessuten tar vi en kjapp gjennomgang på lydprøven, sier Jan Borge som setter pris på en annen egenskap med musikerne i Borge Band:

- Når låten starter, vet vi ikke helt hvordan den slutter – like spennende hver gang. Men det gir oss en del av gnisten. Det handler om den rette stemningen nettopp på den melodien akkurat denne kvelden. Dette er noe som trigger musikere og gjør det ekstra gøy å holde på. For på denne måten skaper vi noe nytt hver gang, sier Jan Borge som fryder seg over fulle dansegulv:

- Det er en kjempeartig hobby. I løpet av kvelden blir den noen magiske øyeblikk. Du behøver ikke være verdens beste musiker for å oppleve de morsomme episodene. Det er også oss forunt, sier Jan Borge som også har tanker for det nye året:

 «Rett fra hjertet»

«Rett fra hjertet» er i år flyttet til søndag 25. januar i Værnes kirke og søndag 1. februar i Selbu kirke. Det er de samme musikerne som stiller opp med Jon Oddstein Aune, gitar; Arne Skognes, trommer; Eivind Aune, keyboard og Jan Inge Tjørhom, bass. Solister blir Roar Nygård, Siri Bones, Vanja Løwø og meg, sier Jan Borge Larsen som forteller:

- I fjor satset vi litt for stort særlig på utstyrssida, men vi fikk ikke nok gjester til å skape et overskudd som vi kunne gi bort. Vi håper å treffe litt bedre i år. I slutten av januar er det mindre konkurranse om publikum, sier Jan Borge som også har rettet blikket mot slutten av neste år:

- Vi har allerede booket kirka i Kimen til konsert før jul i 2015. Musikerne har allerede satt av denne dagen. Det ser vi fram til, sier Jan Borge og forteller at spilleglade Borge Band også vil arbeide med jobber utenfor Stjørdal i løpet av vinteren.