- Til våren er det fem år siden vi startet. I løpet av den tida har vi hatt mange oppdrag og knyttet mange kontakter. Det har gitt oss er godt grunnlag for videre drift. Men dette er en bransje der markedet bestemmer når ting skal skje. Derfor kan det bli litt ujevne belastninger, men det har vi lært oss å leve med. Ved siden av løpende arrangement er det hele tida forberedelser framover i tid både til 2012 og 2013, sier Teigen.

- Hva venter i tida framover?

- Nå er vårt første store oppdrag å bistå Stjørdalsdagene med planlegging og gjennomføring av arrangementene. På torget rigger vi til den store scenen som vi skal utnytte på beste vis utover i uka. Under Fest i natt kommer ”Team Dag” og ”Youngstar”, sier Teigen.

Energidagen

- Og så er vi veldig spent på ”Energidagen” lørdag 13. august med åpning av olje- og energiminister Ola Borten Moe etter at ordfører Johan Arnt Elverum har ønsket velkommen. Dette er dagen der oljebransjen presenterer seg og sin virksomhet. Bransjen jakter på nye medarbeidere.

Men i tillegg til den litt mer seriøse delen er det også mye moro, spesielt for de yngste. Vi har alliert oss med ”Sjefen over alle sjefer” – Asgeir Borgemoen. Det blir kulturelle innslag og åresalg fra skolemusikken. Målet er å gjøre denne dagen til en rik opplevelse på torget.

- Men det er vel mer enn Stjørdalsdagene?

- Det skal være sikkert. Parallelt med Stjørdalsdagene har vi fått i oppdrag å sørge for innkjøp, planlegging og gjennomføring av firmaeventer for midnattsoperaen på Steinvikholmen, sier kollega Kjell Myran og fortsetter:

HMK Kong Harald kommer

- Dette er hektiske dager. For vi har fått et gjevt oppdrag i Trondheim under Aqua Nor med planlegging og gjennomføring bl. a. av åpningsarrangementet. Der vil HMK Kong Harald og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen være til stede. Evento har også ansvaret for arrangementer på Byscenen, Skansen og i Ravnkloa i forbindelse med åpningen av messen. I tillegg har vi totalleveranse av underholdning i serveringsteltet som blir satt opp i Ravnkloa under Aqua Nor. Da er det snakk om underholdning på dag- og kveldstid i tre dager. I den forbindelse er det hyggelig å kunne bruke krefter fra Stjørdal, sier Myran.

Kaare Willochs tanker

- Værnesregionen arrangerer Landskonferansen for Regionråd mandag 29. og tirsdag 30. august. Der har vi skaffet tidligere statsminister Kåre Willoch som en av foredragsholderne sammen med bl. a. avtroppende fylkesmann i Sør-Trøndelag, Kåre Gjønnes. Og tvert det blir september har vi oppdrag for Blues in Hell med tilrettelegging og salg av events for næringslivet i forbindelse med festivalen, sier Teigen.

- Har Evento mange oppdrag utenlands?

- Jo, det er populært. Vi har første tur allerede i august og i løpet av de to kommende måneder gjennomfører vi turer til København, Kiel, Krakow og Tallin for grupper mellom ni og 150 personer. Nye destinasjoner i utlandet er Budapest og New York, sier Myran som fortsatt er meget begeistret for Island.

Og da snakker vi om mat og ikke minst om Mezzoforte: - Det er lørdag 8. oktober når Evento sammen med Rica Hell Hotell arrangerer en islandsk helaften. Her blir det minimesse, mat/drikke og altså konsert med Mezzsoforte som på den tida gjennomfører en turné i Norge. Vi har også ansvaret for gjennomføringen av den, opplyser Myran.

- Men nå må du feste sikkerhetsbeltene, sier Teigen.

- Hva skjer?

- Allerede lørdag 27. august er det Wist Last & Buss som har åpent arrangement på Heimdal: Truckshow – Volvo! Der har vi ansvaret for underholdning og tekniske leveranser, sier han og tilføyer at Evento har en jevn strøm med større og mindre oppdrag utover høsten: - Dette er alt fra underholdningsinnslag til totalleveranser i forbindelse med interne og åpne arrangementer, sier Myran som allerede har blikket rett mot kommende år:

- Da venter en stor kongress for ca. 500 personer på Rica Hell Hotell. Vi har fått bestilling på tur til Milano for 300 personer i fire dager og vi skal ta med 150 personer til Tallinn i fem dager. Og allerede nå har vi fått bestilling på firmaarrangement for 6 – 700 personer i Stjørdal, sier han, men er ikke sen med å tilføye:

- Vi er svært glade for en god oppdragsportefølje. Men med våre kontakter står det på ingen måte i vegen for nye oppdrag. Ta kontakt for en utforpliktende prat, sier Rolf Teigen og Kjell Myran i Evento.