Kreftforeningen registrerer økende etterspørsel etter informasjon og tilbud om fysisk aktivitet tilpasset kreftpasienter. Kreftforeningen har fått midler fra Ekstrastiftelsen Helse og Rehabilitering og Sør-Trøndelag fylkeskommune.

 Dette er en kom-i-gang-hjelp til de som har eller har hatt kreft og vil starte med fysisk aktivitet gjennom mosjonstilbud i nærmiljøet.

- Vi vet at det kan være tungt å komme i gang igjen etter sykdom og behandling, og at støtte fra andre kan hjelpe, sier prosjektleder i Kreftforeningen Inger M. Skarpaas til kreftforeningens hjemmeside.

Det understrekes at en treningskompis ikke en treningsveileder, men en ”kompis” som følger til trening eller er med på turer og trening. ”Pasient” og ”kompis” inngår ved hjelp av rådgiver i Kreftforeningen en avtale om formål, tidspunkt for og varighet av aktiviteter, hvilke aktiviteter som skal prøves ut og lignende. Kreftforeningen bidrar blant annet med å skaffe oversikt over hva som finnes av egnede aktiviteter og treningsmuligheter for kreftpasienter i nærheten.

Alle kreftpasienter som ønsker en treningskompis må ha avklart dette med og fått en anbefaling fra sin lege. Treningskompiser får rolle og status som frivillige i Kreftforeningen. De får god opplæring og veileding i oppgaven som treningskompis samt oppfølging på linje med andre frivillige i Kreftforeningen.

Kreftpasienter som ønsker å delta i prosjektet må:

  • Bo hjemme

  • Ha avklart dette med og fått godkjenning fra sin behandlende lege

  • Være selvhjulpen og kunne komme seg til og fra treningssted selv

  • Være over 18 år