En nyåpning med nyinnredet butikk hos Coop Extra skjedde i mai måned. Etter innkjøring av løsningen i høst, har også en mer moderne kafe funnet veien til lokalene ved avkjørselen fra E14 på Storlien. Butikksjef hos Coop Extra, Henrik Weile har allerede solgt flere tonn med juleribbe og juleskinke til norske kunder på grensehandel.

- Vi har ikke gjort så mange endringer innen vareutvalget før jul hos oss. Stort sett har vi de samme varene som ellers i året, men noe økt julesortiment har vi med de klassiske julevarene som etterspørres. Vi har også endret noe på rutiner internt og økt bemanningen vår slik at butikken har i dag 40 ansatte, forteller Henrik Weile. Nå har Coop-butikken på Storlien 12 kassapunkter mot 7 tidligere noe som betyr hyppigere betjening av kundene.

Kundene som tråkker over dørstokken hos Coop på Storlien er 90 prosent fra Norge og i hovedsak trøndere. Det bekrefter butikksjefen som antyder at rundt 50 prosent av disse kundene ankommer med buss til butikken fra Trøndelag. Det er Thorleifs Busser som uken gjennom inkludert lørdag og søndag bringer kunder til Coop. En ordning butikksjef Henrik Weile sier de ikke kunne vært foruten.

- Bussen har to daglige avganger tirsdag til torsdag. Øvrige dager en avgang og alle turene er gratis. Vi har litt reduserte åpningstider på røde dager i jul og nyttår, ellers er Coop åpen året rundt også lørdag og søndag, forteller Weile. 27. desember i fjor åpnet den nye kafeen, og allerede er det klart at kafelokalene er for små. Det samme gjelder butikklokalene.

- Ja, helt klart har vi behov for større arealer her på Storlien. Noe arbeid er i gang for å forberede dette. Fortsatt er det for tidlig å si når utvidelsene vil finne sted, men med mellom 30 og 40 prosent økning i handelen i inneværende år så må vi utvide.

-Så langt er det relativt enkle menyer i kafeen, men også her ligger det planer for endringer. Vi har i dag fem ansatt på heltid i kafeen og tilgjengelig 65 sitteplasser. Det sier seg selv at en busstransport eller to sprenger kapasiteten raskt.

Det er vanlige dagligvarer og nå i denne tiden de typiske julevarene, som ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og juleskinke også skal det selvfølgelig være mange ekstra pålegg-sorter i en slik tid, avslutter butikksjef Henrik Weile, som siden 1.november i fjor tiltrådte som butikkens leder på Coop Extra i Storlien.