Politiet bekrefter overfor Trønder-Avisa at de har tatt ut siktelse mot kommuneoverlegen etter at han er anmeldt av Statens helsetilsyn.

– Han er siktet etter straffelovens paragraf 295, for å ha misbrukt sin stilling til å ha skaffet seg seksuell omgang, opplyser politiet.

Kommunelegen er ikke pågrepet, men skal kalles inn til avhør. I 10-tiden onsdag slo politiet til og gjennomførte en ransaking ved to adresser.

Mannen er kommuneoverlege i en av kommunene i Værnesregionen. Saken gjelder ikke den ansatte som normalt blir omtalt som kommuneoverlegen i Værnesregionen.

Stjørdals-Nytt har vært i kontakt med kommuneoverlegens advokat, Karl Bjørnar Olsen, som foreløpig ikke kan kommentere hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

– Det har skjedd mye i løpet av dagen, som jeg ikke har fått snakket med han om foreløpig. Men politiet er involvert, og han blir nok kalt inn til avhør. Utover det har jeg ingen kommentar, sier advokaten, som har bistått mannen siden tilsynssaken ble opprettet tidligere i sommer.

Grenseoverskridende atferd

Ifølge Adresseavisen er kommuneoverlegen suspendert av Statens helsetilsyn etter flere varsler om at vedkommende har hatt grenseoverskridende atferd overfor kvinnelige pasienter.

Politiet har startet etterforskning og siktet mannen etter straffelovens paragraf 295 bokstav a, som omhandler seksuell omgang ved misbruk av stilling og avhengighetsforhold eller tillitsforhold.

– Politiets jobb er å finne ut om disse klagene er av en sånn art at det har skjedd noe straffbart eller ikke, sier etterforskningslederen ved det aktuelle politikontoret til avisen.

Samtidig har den aktuelle kommunen opprettet en kontakttelefon hvor personer som har opplevd uønsket atferd fra legen, kan ta kontakt.

Suspendert

Kommuneoverlegen ble suspendert tidligere i sommer på bakgrunn av bekymringsmeldinger fra to ulike pasienter. Bekymringsmeldingene kom henholdsvis høsten 2021 og denne våren. Siden da har fylkeslegen mottatt ti nye henvendelser fra pasienter, opplyser fylkeslege Jan Vaage til avisen.