Jomar Ertsgaard kommer fra stillingen som prosjektleder hos WSP Norge AS og har erfaring fra produksjon av mange større arrangement. Han har blant annet har vært prosjektleder for realiseringen av Kimen kulturhus, der han også var enhetsleder.

Stjørdalingen har vokst opp på gård, og er godt kjent med de ulike næringsaktørene og organisasjonene i landbruket.

Styreleder Jan-Yngvar Kiel i arrangørselskapet er godt fornøyd med at Ertsgaard takket ja til tilbudet

– Vi hadde mange gode søkere til stillingen, og det var nødvendig for styret å bruke tid slik at prosessen ble ryddig og vi fikk kandidaten vi ønsket. Det var også viktig for oss å ha på plass ny daglig leder i god tid før Agrisjå 2023. Vi har nå flere utviklingsprosesser på gang, der vi blant annet vil se på muligheten for nye forretningsområder, forklarer Kiel.

Trekker seg tilbake

Samtidig framholder Kiel at nyansettelsen også representerer et litt historisk skifte når dagens leder for selskapet, Ole T. Hofstad, trekker seg tilbake etter mange år ved roret.

– Han har gjennom sitt virke utviklet selskapet og Agrisjå til et nytt og høyere nivå i en viktig periode.Nå ser vi fram til at Ertsgaard tar fatt på arbeidet med å bringe oss videre opp.

Jomar Ertsgaard ser på sin side fram til å bli med på laget for å utvikle Agrisjå og Trøndersk Landbruk AS.

– Det blir spennende og interessant å jobbe innenfor landbruksfeltet. Agrisjå er et utrolig viktig og et solid arrangement der det er lagt ned mye godt arbeid gjennom mange år. Kombinasjonen i det å være en viktig fagmesse fra bransjen og en hyggelig opplevelse for alle har jeg veldig trua på også fremover, sier Ertsgaard som framholder viktigheten av å utvikle selskapet videre utover messa Agrisjå.

30.000 besøkende

Landbruksmessa Agrisjå arrangeres i Stjørdal hvert tredje år og inngår i det såkalte messetriangelet sammen Agroteknikk i Lillestrøm og Agrovisjon i Stavanger

– Jeg tror det er et stort behov og ønske om å skape flere møteplasser i ulike format gjennom året der man kan lære av hverandre og ikke minst bli inspirert, forklarer Ertsgaard.

I 2017 ble arrangementet flyttet fra Stjørdal sentrum til Frigården noen kilometer sør for sentrum, noe som bidro til rekordoppslutning med 350 utstillere og nærmere 30.000besøkende.

Arrangørselskapet Trøndersk Landbruk AS eies av Tine, Nortura, Felleskjøpet, Allskog og Sør-Trøndelag landbruksselskapsammen med lokale landbrukstilknyttede organisasjoner.