- Vi har rett og slett sloss mot pandemien og til slutt måtte vi kaste inn håndkleet. Det ble for mye for en liten bedrift.

Det sa Marit Camilla Aagaard til Stjørdals-Nytt for en liten måned siden da Malvik Kattehotell AS ble tvunget til å legge ned etter seks års drift, etter et ubetalt krav på rett under 300.000 kroner.

Onsdag denne uken åpnet hun kattehotellet i Malvik igjen, under navnet «Den høye hale».

- Vi er svært glade og takknemlige for å få muligheten til å åpne igjen, og vi har mottatt så mange henvendelser fra katteiere som er så glade for å komme tilbake til oss igjen. Vi ser virkelig frem til fullt hotell i sommer og ønsker alle velkommen tilbake, sier Marit Camilla Aagaard til Stjørdals-Nytt.

Allerede mange bestillinger

Konseptet og stedet er akkurat det samme som tidligere, og Aagaard forteller at det allerede har kommet inn mange bestillinger siden nyåpningen.

- Det er rørende å se at folk setter pris på oss. Det er noe med det når du har bygd opp et firma også emosjonelt. Du tar jo vare på kjæledyrene til folk. Det er katter som kommer igjen og igjen. Det føles veldig godt å komme i gang igjen, sier Aagaard, som anslår at det har vært nærmere 2800 katter innom hotellet siden oppstarten i 2016.

Kattehotellet har plass til 48 katter. Foto: Privat

Nå ser hun lyst på fremtiden, og er glad for at reiseaktiviteten er i ferd med å ta seg opp.

– Ettersom vi gikk konkurs rett før gjenåpningen av Norge, var det lett å bestemme seg for å starte opp igjen. Hadde det blitt ett eller to år til med pandemi, hadde jeg aldri åpnet igjen. Så lenge det ikke kommer en ny pandemi som ødelegger for oss i reiselivsbransjen, tror jeg dette blir veldig bra, sier hun.

Plass til 48 katter

Kattehotellet i Malvikvegen har plass til 48 katter, og består i tillegg til selve hotellet av flere store luftegårder med trær, busker og vannfontener hvor kattene har en stor plass å boltre seg på.

– Vi er veldig stolte av hotellet, og mener det er Norges fineste kattehotell, sier Aagaard.

Hun er foreløpig den eneste ansatte i selskapet, men i høysesong har hun 3–4 ekstrahjelper som hjelper henne.