Hans Majestet Kongens Gardes 3. Gardekompani er på trøndelagsturné og kommer til Stjørdal fredag 5. august. Der skal de opptre med sin verdensberømte drilloppvisning på Øverlands Minde klokken 18.

Årets musikktropp i Garden består av 76 gardister, blant dem Agnes Bjørseth fra Skatval, som spiller tuba.

– H.M. Kongens Garde hadde i utgangspunktet ikke planlagt å ta turen til Stjørdal i forbindelse med denne turneen, men i og med at vi har en musiker fra Skatval med i årets kontingent, og at de i tillegg skal bo på Værnes, måtte vi få til et opplegg. Jeg sendte en mail og fikk avtalt med kommunen, og det gikk i boks, sier arrangementsansvarlig Aage Ertsgaard fra Skatval skolemusikk.

Oppmarsj og gatedrill

I forkant av drilloppvisningen blir det oppmarsj fra Rådhuset til Øverlands Minde, hvor også Hegra Hornmusikklag og et sammensatt korps bestående av totalt 40 medlemmer fra korps i dalføret, skal delta.

– Siden det er ferietid, er det vanskelig å samle et helt korps, mange er ikke spillbare. Derfor sendte vi ut en invitasjon til alle korpsene i Værnesregionen hvor vi inviterte medlemmer til å spille i et felleskorps, sier Ertsgaard.

Garden skal også gå en gatedrill i Breidablikkveien ved Helsehuset og Stjørdal bosenter.

– Det blir en gatedrill tilsvarende det de gjør på Karl Johan 17. mai, sier Ertsgaard, som selv har en fortid i Garden.

Satte publikumsrekord i 1984

Ertsgaard hadde i utgangspunktet sett for seg Stjørdalshallen som arena for arrangementet, men i og med at hallen er sommerstengt, ble det lagt til Øverlands Minde.

– Der er det tribuner og folk får god oversikt. Jeg var selv med og spilte da Garden opptrådte på Øverlands Minde i 1984, og da var det over 5000 tilskuere der, som er publikumsrekord. Vi håper på mye folk også i år, sier Ertsgaard.

Billetter til arrangementet selges på Hoopla.