Det var Ingrid Skjervold som først kom med ideen, hun er odelsdatter og har et brennende engasjement for gårdsdrift.

På møter er det stort sett menn

– Det er mange ganger bare jeg og Ingrid som deltar som kvinner. Ingrid har forresten vært avløser på min gård, Raaen Vestre, ved flere anledninger. På de aller fleste gårder er kvinnene med i driften på en eller annen måte, og derfor ser vi et behov for å skape en arena, sier en engasjert Mona Raaen.

Gruppen ble opprettet 2. mars og de ser at det allerede har rent inn med interesserte kvinner

En kanal for å samle kvinner

Intensjonen er ikke direkte å bruke nettet til informasjon, men vil være en kanal for å få samlet de aktuelle kvinnene der forskjellige tema kommer på dagsorden.

– Allerede den 24. mars vil vi ha en samling på Kvithamar der temaet er arbeidsklær for kvinner, det blir en slags moteoppvisning, uttaler Mona Raaen.

Utfordringer

Det er flere utfordringer med å bo på en gård, tett på generasjonene, med plusser og minuser.

– Jeg for min del som har drevet som alenemor, har vært svært mye knyttet til min far. Ofte har kårkailln vært redningen for å få det til å fungere. I andre sammenhenger kan det være en utfordring å komme inn som kvinne på en gård med kårfolk og godt etablerte rutiner, tror Raaen.

Mange næringer

Gruppen vil være en sosial arena, og samtidig gi et påfyll med relaterte tema. Nå framover vil gjødselplan og jordprøver være aktuelt.

– Det som er veldig trivelig er at de som har meldt interesse for gruppa kommer fra svært mange forskjellige næringer. Jeg kan nevne melk, ammeku, sau, korn, honning, egg, hest, gris og grønnsaker, oppsummerer Mona og Ingrid.