Tall fra Trøndelag fylkeskommune viser at det fortsatt er flere som søker seg til yrkesfag enn studieforberedende fag i den videregående opplæringen.

Søkningen til yrkesfag har gått opp fra 54,26 prosent i fjor, til 54, 63 prosent i år, mens søkere til studieforberedende har gått ned fra 45,74 prosent til 45,37 prosent.

I søkertallene for skoleåret 2022/2023 er det elektrofag og datateknologi, bygg- og anleggsteknikk og teknologi- og industrifagene som øker mest, mens helse- og oppvekstfag og restaurant og matfag går noe ned.

For studieforberedende utdanningsprogrammer er det størst økning for medier og kommunikasjon, mens studiespesialisering har størst nedgang.

Rektor ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal, Arild Ofstad, forteller til Stjørdals-Nytt at skolen har hatt gode søkertall til yrkesfag i mange år, og at søknaden er god også i år.

- Det er ingen store endringer i det store bildet hos oss, selv om det alltid er litt variasjon fra år til år. Kortversjonen er at vi ser gode søkertall også i år, sier Ofstad.

Søkertall videregående opplæring i Trøndelag fylkeskommune. Foto: Trøndelag fylkeskommune