- Vi har nettopp avsluttet møte med Metrologisk Institutt, og de oppdaterte prognosene bekrefter at vi må være forberedt på et nytt utfordrende døgn for strømforsyningen.

Det sier kommunikasjonssjef i Tensio Bengt Eidem i en pressemelding.

Søndag treffer uværet nord i Trøndelag igjen, og det er meldt mye sterk vind utover søndag kveld og natt til mandag. i tillegg til mye vindt er det også meldt om en del lynaktivitet og snø.

Tensio er derfor forberedt på at de det kommende døgnet kan få strømutfall i hele forsyningsområdet i Trøndelag.

- Vi er forberedt på å rykke ut og vil sende våre mannskaper ut fortløpende der feil oppstår, forutsatt at det er fremkommelig og trygt nok, sier Eidem.

Uten strøm i et halvt døgn

Mens ekstremværet Gyda herjet onsdag, torsdag og fredag klarte Tensios mannskap stort sett å komme seg raskt frem til feilstedene, men det var noen situasjoner der de måtte trekke seg tilbake og vente på dagslys, bedre værforhold og fremkommelighet.

- Det kan bli situasjoner også det kommende døgnet der vi må avvente dagslys og bedre fremkommelighet før vi får rettet opp, sier Eidem.

Gyda førte til rundt 40 strømutfall som berørte om lag 15 000 kunder i Trøndelag.

De fleste berørte fikk strømmen tilbake på under 3 timer, de som ble berørt lengst måtte klare seg uten strøm i rundt et halvt døgn.

Dette er Tensios råd for det kommende døgnet.

Følg strømsituasjonen i Tensios forsyningsområde på https://tensio.no/stromstans.