Noen kommer fra Kolvereid, andre fra Røros. Ryktene om Malin Frisør går tydeligvis land og strand. Men det erslett ikke alle kundene som kjører så langt for å la Malin Bremseth gjøre dem hårfine, men noen av dem er det.

- Det er jo kjempeartig at noen kjører så langt for å komme til meg. Da er jeg nødt til å gjøre et skikkelig stykke arbeid, hvis ikke kommer de aldri tilbake.

- Hvordan i alle dager har du fått kunder fra Kolvereid, Røros og andre eksotiske steder langt unna til å komme hit?

- Stort sett har de sett noe på nett, som jeg har gjort, som de liker. Jeg er aktiv på både Instagram og Facebook, så jeg vises i sosiale medier.

Malin Bremseth svinser rundt inne i sin egen frisørsalong, Malin Frisør, i stabburet på gården i Kirkevegen i Stjørdal. Svinser og smiler og snakker. Typisk frisør, kanskje. Og heldigvis er det tjukke vegger i stabburet. For alle vet at i en frisørsalong snakkes det om alt og ingenting.

- Fluene på veggen har et artig liv her. Jeg tror jeg er ganske så god på smalltalk, men det som sies her blir selvsagt her, sier Bremseth.

Hårnerd

Hun omtaler seg som en frisørnerd. Hår er faget, og hår opptar Malin Bremseth 24 timer i døgnet året rundt. Nå lever hun av det, og hun lever av det på egen hånd. Akkurat som hun drømte om.

- Det har hele tiden vært drømmen å starte for seg selv. Det var det da jeg var lærling på La Donna og det var det også da jeg leide en stol hos Bliss Frisør.

- Hvorfor denne store lysten til å drive egen virksomhet?

- Jeg liker å disponere tiden min selv og ha god tid til kundene. Det å jobbe med store prosesser og utfordringer, som jeg liker, er enklere når man driver for seg selv, sier Malin Bremseth.

Ærlig frisør

I seks år har hun jobbet som frisør. Mot alle odds.

- Jeg skulle absolutt ikke bli frisør for det var mamma, men jeg har vel alltid vært opptatt av hår. Det sies at jeg klippet Barbie-dukkene da jeg var liten. Der vokser det seint ut igjen, sier hun og flirer.

Malin Bremseth flirer mye og ofte. Humøret er stort sett veldig bra, og det gir seg utslag i frisyrene også. Hun setter stor pris på at kundene utfordrer henne. Da koser hun seg med saks, farger og annet nødvendig utstyr.

- Jeg får ganske ofte frie tøyler, og mange kunder ønsker seg variasjon, sier Malin Bremseth som har en klar formening om hva som passer og ikke passer på toppen av hodet til kundene sine.

- Jeg er nok en ærlig frisør, sier hun og smiler bredt. – Kommer det noen med ideer om ditt eller datt som ikke kommer til å bli bra, må jeg jo prate dem vekk fra det. Det lønner seg å være ærlig.

Vil vokse

Foreløpig svinser Malin Bremseth rundt alene hos Malin Frisør. Men når den første drømmen om å starte egen virksomhet er oppfylt, må nye drømmer drømmes.

- Har jo lyst til at dette skal bli litt større. Jeg liker veldig godt å holde på for meg selv, men det er noe med å ha noen å diskutere faget med. Hele tiden søker jeg inspirasjon, og da går det mye i nett og blad, men det hadde jo vært kjekt å ha noen å snakke fag med, sier Malin Bremseth, som også har tatt fagbrev som makeup-artist.

- Det er kjekt å ha i forbindelse med bruder, og det blir stadig mer etterspørsel etter det til ulike anledninger.

Fast pappa-frisør

Hvis noen lurer så er hårtrenden for tiden at «alt er lov».

- Det er veldig bredt hva som er in nå. Du kan se jenter som er grå, noe som har vært helt utenkelig tidligere. For guttene er det litt 50-tallsstil som gjelder. Retro betyr mer frisyre og det er jo artig, sier Malin Bremseth, som gjerne ønsker seg flere herrekunder.

- Jeg har en god del herrer som kunder, men tar gjerne imot mange flere. Jeg ligger jo vegg-i-vegg med militæret så det bør være muligheter.

Én mannekunde har hun iallfall for evig og alltid. Hun er arvelig belastet innenfor frisørfaget, men har også litt erfaring fra rørleggerbransjen. Pappa´n heter nemlig Harald Morten Bremseth, er rørlegger, men minst like mye artigkaill i Lånkerevyen og trioen Kveli, Rånes og Bremseth.

- Jeg har prøvd meg litt som rørlegger når det må til, sier Malin Bremseth.

- Men han er vel innom for å pynte seg til ulike anledninger?

- Han er bestandig siste kunde på kvelden lille julaften. Det er ikke så mye å gjøre med hårprakten hans lenger, sier frisør-Bremseth og flirer.