Stjørdals-bandet Malt har sluppet en ny låt. Passende nok heter den «Vår».

Siden Malt ble etablert i Stjørdal i 2011, har gruppa laget egen musikk med røtter i det nære, humoristiske og hverdagslige. «Vår» er den 6. utgivelsen fra Malt. Sangen har et lystig lett uttrykk og forsøker å fange vårstemningen som nå er i anmarsj.

HØR «VÅR» MED MALT HER!

Vi møter hestehoven som titter opp fra bakken, snøen som smelter og lyden av fuglesang fra skogen. De fleste vil nok kjenne seg igjen teksten og den fantastiske årstiden vi nå står foran. Sangen er produsert i Big Hall Audio i Trondheim med produsentene Idar Sørensen og Tor-Eric Lorentzen. Malt planlegger flere utgivelser utover 2018.

Malt er et helstjørdalsk band som kom til verden i Sorte sent på høsten i 2010. De første medlemmene var Håvard Eide, perkusjon; Thor Inge Aas, gitar og Tommy Brattås, gitar. Snart fikk de også selskap av Terje Kammen, mandolin og el-gitar og Oddbjørn Eide, bass.

Malt har sitt utgangspunkt i Stjørdal lensmannskontor der det var forberedelser til julebord med musikalsk innslag i 2011. Etter hvert ble også Terje Kammen med bakgrunn som gitarist ansatt ved samme kontor.

Men Tommy spilte gitar. Terje måtte få en annen utfordring. Dermed måtte han lære seg å spille mandolin for å få fast plass i Malt. Da manglet bare bass. Løsningen ble Håvard sin bror Oddbjørn som ikke var helt ukjent med bassen. Oddbjørn har også sin bakgrunn fra politiet, men jobber i dag som daglig leder ved kirkekontoret i Stjørdal.

Malt bygger på sine erfaringer. Derfor er det mange av sangene som berører jobben i politiet med små spark oppover i systemet. Men det er hele tida en humoristisk vri for å skape latter. Malt har hele tida vært tro mot prinsippet om å skrive all musikk selv.

Etter flere år med intern spilling, åpnet Malt seg for utenverdenen i 2015. Den første konserten av en betydelig størrelse fant sted under Politiets Fellesforbund sitt landsmøte i Stjørdal med rundt 300 tilhørere. Mottakelsen var upåklagelig og deler av denne konserten ble lagt ut på YouTube.

Høsten 2015 gikk Malt i studio og spilte inn fire sanger som ble lagt ut på NRK P3 urørt. Mottakelsen var enorm, og til tider lå alle de fire sangene som de mest spilte. Malt har sin musikk liggende ute på strømmetjenestene og spiller på Torget i Stjørdal lørdag 25. august under torgfesten.