I fjor var det 300 sprekinger som deltok i mann- og kvinnedomsprøven Forbordsfjellet Opp. I år håper arrangørene på noen flere når løpet går av stabelen kommende tirsdag.

- Vi håper vi får over 350 deltakere i år, sier Bodil Myhr i IL Fram, som arrangører motbakkeløpet. Ekstra stas er det at det blir en stor andel internasjonale utøvere som tar fatt på de 4,8 kilometrene med 490 meter stigning.

- Det er påmeldt 27 deltakere fra US Marines og Frode Estil tar med seg 25 kinesere fra Meråker videregående skole. Det betyr at vi blir veldig internasjonale i år.

I tillegg til disse er det store grupper fra andre lag påmeldt også. Blant annet kommer allidrettsgjengen fra IL Fram med 50 deltakere. Blant de påmeldte er også tidligere vinner Kristian Engen Forbord.

I disse tider da hundrevis jakter trimpoeng kan IL Fram friste med ekstra uttelling denne dagen. Alle som deltar, og fullfører, får 200 trimpoeng.

Og for dere som har lyst til å teste dere selv opp Forbordsfjellet; Rekorden er på 22 minutter og 15 sekunder og er satt av kongen av lange langrenn, Petter Eliassen. Raskeste dame opp Forbordsfjellet gjennom tidende er Norges tøffeste kjendis, Marthe Kristoffersen. Meråker-damen løp opp på 24 minutter og 16 sekunder i 2014.