Anne Berit Sivertsen fra Lånkerevyen og Rakel Sivertsen fra Kvitter fra Knotten er to av tre mentorer som skal gi tre trønderske revygrupper et løft mot stjernehimmelen.

Det spilles mye revy i Trøndelag, men flere kunne hatt godt av et løft for å nå nye latterhøyder. Nå vil Norsk Revyfaglig Senter gi trønderske revyaktører profesjonell humorhjelp, forteller senteret i en pressemelding.

Senteret på Høylandet har fått støtte fra Trøndelag fylkeskommune til å utvikle den trønderske revyen. Derfor inviterer de revygrupper fra hele fylket til å melde seg på mentorprogrammet Revydoktoren.

- Dette er et program som starter i juni og avsluttes i november, forklarer daglig leder i Norsk Revyfaglig Senter, Hanne Vilja Sagmo. Hun leter etter tre grupper som skal få jevnlig oppfølging fra erfarne revyaktører. Målet er å lage enda bedre trøndersk revy.

Hver gruppe får personlig oppfølging av en mentor, som på sitt vis har satt sitt preg på den trønderske revyen de siste årene. Dette er Rakel Sivertsen fra Kvitter fra Knotten, Anne Berit Sivertsen fra Lånkerevyen og Sigmund Kveli.

– Humor er noe av det som forener oss trøndere og revy er en stor del av den trønderske identiteten, sier Sagmo. Hun er glad for at det spilles mye revy i regionen, men ser behovet for faglig utvikling.

– Mange revygrupper jobber hardt og godt, men trenger det lille løftet for å heve kvaliteten. Med Revydoktoren får man en gylden mulighet til å lære av de beste på feltet. Forhåpentligvis gir det motivasjon og inspirasjon til neste revyforestilling, sier hun.

– Det bor mye morsomt i det trønderske revymiljøet. Vi håper dette prosjektet vil få fram det beste i gruppene, og at vi får løftet fram noen skjulte talenter, sier Sagmo.

Søknadsfristen for grupper som ønsker å være med på prosjektet er 4. mai. Blir det gode nok nummer ut av arbeidene som gjøres, får disse være med når Norsk Revyfestival har forestilling i Olavshallen i nvoember.