Meråker Brannvesen har kjøpt splitter ny brannbil. Den fremskutte enheten reduserer responstiden ettersom den er utstyrt med nok vann og skum til å gjøre den viktige førsteinnsatsen på brannstedet.

- Dette kan være en avgjørende investering for å redde både liv og store verdier. Derfor har vi ikke råd til ikke å investere i denne, sier Meråker-ordfører Kari Anita Furunes.

Hun er stolt ordfører som ser på at brannsjef Håvard Nicolausson får overlevert nøklene til den nye framskutte enheten fra Trond Simarud fra firmaet Simarud som er ansvarlig for påbygget på bilen.

Først framme

Bilen, en 2017-modell Toyota Hilux, påbygd det nødvendige materialet kommer til Meråker en av de nærmeste dagene.

- Denne bilen skal brukes av utrykningsleder som har hjemmevakt på kvelds- og nattestid. På dagtid blir den å finne på brannstasjonen, men den blir alltid den første som kommer fram til et brann- eller ulykkessted, sier Håvard Nicolausson.

Ikke bare er den ny og moderne, men den er også lett å komme seg fram med overalt.

- Vi er en kommune med mange kronglete veier og masse hytter med til dels trange adkomster. Denne bilen har en framkommelighet som er betydelig bedre enn det vi har fra før, sier brannsjefen.

Den viktige førsteinnsatsen

Den fremskutte enheten er utstyrt med en vanntank på 250 liter med mulighet til å blande inn skum.

- Det vil være nok vann og skum i denne bilen til 8-10 minutters arbeid på et brannsted. Det kan være avgjørende minutter før resten av mannskap og utstyr kommer til stedet. I tillegg kommer vi til å ha «akuttbagen» vår i denne bilen. Den inneholder blant annet hjertestarter og annet akutt utstyr som trengs ved en ulykke eller brann, sier Nicolausson.

Han er strålende godt fornøyd med nykjøpet. Det startet med at brannsjefen våkent meldte sin interesse for denne bilen, som hadde gått som demonstrasjonsbil i 2017. Første interesserte til mølla skulle få et godt tilbud på den, og da slo Nicolausson og Meråker til.

- Tilbudet vi fikk var en komplett påbygd bil for 450.000 kroner pluss moms. Det er nok bortimot 250.000 under «normalpris», sier brannsjef Håvard Nicolausson.

- Og det var enstemmig blant oss politikere at vi skulle slå til, poengterer en fornøyd ordfører Kari Anita Furunes.