Det var i mai 1987 det hele startet, da Stjørdals nye storstue åpnet med brask og bram. Scandic Hell, den gang Rica Hell Hotel, var fra før åpning en ettertraktet arbeidsplass i dalføret, med mange arbeidssøkere på listen. Tre av disse var Lisbeth Bjerkan, Ann-Karin Lauvås og May Konradsen.

De var alle med på å bære inn møbler før åpning, og nedvask etter ferdigstillelsen. Lite ante de den gang at arbeidsforholdet skulle bli så langvarig. Med til tider fysisk krevende og arbeid under tidsprress, er 30 års ansiennitet slettes ikke hverdagskost i hotellbransjen.

-Tenk for en utvikling vi har vært gjennom alle disse årene! Både med utbygginger av hotellet, men ikke minst innom renholdsfaget. Der har det virkelig vært en revolusjon, sier renholdsarbeider Lisbeth Bjerkan.

- I starten var det langkost med vaskefille og en tanke om at jo mere vann og grønnsåpe, jo bedre. Det er helt utenkelig i dag! Nå er det rent uten vann og kjemikalier, og vi har helt andre hjelpemidler som er bedre tilpasset kropp og helse. Og hotellet er renere enn aldri før!

Alle tre er skjønt enige om at arbeidsmiljøet har alt å si for å oppnå så lang fartstid som de har. Samtidig som de alle har fått muligheten til å utvikle seg faglig. Det henger for eksempel diplomer med fagbrev i renholdsfaget i flere etasjer på

- Vi er en storfamilie her på huset. Det er ikke alle forunt å ha en arbeidsplass der man gleder seg til å gå på jobb hver eneste dag i 30 år, men det har vi!, jubler de stolte damene i kor.

- Jeg er veldig stolt over å få være leder på en arbeidsplass som har slike verdifulle og trofaste medarbeidere. Mye av grunnen til det stabile og gode arbeidsmiljøet vi har på Scandic Hell, ligger hos nettopp disse damene, og de personene de er. Tenk at de har over 90 års ansiennitet samlet! Her er det en stor mengde positivitet, energi og ikke minst uvurderlig fagkunnskap som de deler av seg, til glede for alle kollegaer, og ikke minst gjestene våre, sier hotelldirektør Arild Vollan.