Prisen regnes for å være en av de mest anerkjente i industrien og ble utdelt under en stor prisseremoni under WTTCs Global Summit i Tokyo. Over 1000 ledere fra den internasjonale reise -og turistnæringen var samlet her på hva som regnes som en av de aller viktigste møteplassene for bransjen.

Reiselivsdirektør Linda Ramberg og prosjektleder for Bærekraftspiloten i Destinasjon Røros, Hilde Bergebakken, var tilstede i Japan og mottok den høythengende prisen.  Det var en stolt reiselivssjef som plukket opp den gjeve prisen foran ledende bransjefolk, ministere og internasjonal presse.

- Dette er en stor og viktig anerkjennelse for Destinasjon Røros – som alle aktørene i regionen har vært med å bidra til. Det er samhandling og fokus på bevaring og videreutvikling som har gjort dette mulig, sier Linda Ramberg reiselivsdirektør i Destinasjon Røros.

-Vi ønsker å gratulere Røros med denne flotte prisen. Dette er første gang en norsk kandidat har vunnet en Tourism of Tomorrow pris. Med denne prisen viser Norge og Røros seg helt i toppsjiktet innenfor bærekraftig reiseliv, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

-Dette er en prestasjon av Destinasjon Røros og synligjør at arbeidet på bærekraftig reiseliv blir lagt merke til internasjonalt. Vi utmerker oss på området, noe som gir oss et godt utgangspunkt for det videre arbeidet innenfor bærekraftig reiseliv, et sentralt tema i den nye reiselivsstrategien, sier Nærings -og handelsminister Trond Giske.

Destinasjon Røros vant i kategorien Destination Stewardship , og mottok prisen for organisasjonens arbeid med et bærekraftig reiselivsutviklingsprogram som tar opp i seg både sosiale, kulturelle, miljømessige og økonomiske forhold for de mange ulike aktørene innen reiseliv i regionen. De andre finalistene i kategorien Destination Stewardship er Misool Eco Resort, Indonesia og Tanabe City, Japan.

Tourism for Tomorrow Awards deles ut innen fire kategorier som skal vise hvordan destinasjonsutvikling kan styres i henhold til bærekraftsprinsipper. Disse er: Global Tourism Business Award, Conservation Award, Community Benefit Award and Destination Stewardship Award.

Om Tourism for Tomorrow:

Prisene deles ut av World Travel & Tourism Council. Prisene ble først delt ut i 1989 av Federation of Tour Operators før British Airways tok over i 1992. WTTC overtok ansvaret for prisene i 2004 og i tråd med sin Blueprint for New Tourism -visjon . Prisene skal sette søkelyset på de aller fremste eksemplene på best practice innen bærekraftig reiseliv i et internasjonalt perspektiv og har gjennom årene blitt en av de mest profilerte prisene på sitt område.

Om World Travel & Tourism Council:

World Travel & Tourism Council (WTTC) er en global organisasjon og forum som samler styreledere, presidenter og direktører fra de hundre fremste reise- og turistbedriftene i verden. WTTC har som mål å øke kunnskapen om reiseliv og turistnæringen som en av verdens største industrier med 260 millioner ansatte og 9 prosent av verdens GDP.

Om Destinasjon Røros:

Destinasjon Røros er også destinasjonsselskap for det reisemålet som strekker seg over kommunene Holtålen, Røros, Os, Tolga, Tynset og Alvdal i Hedmark og Sør-Trøndelag fylker.

Andre utmerkelser innen bærekraftig reiselivsutvikling:

1991 Norges bidrag i prisen European Best Kept Village

1995 European Grand Prix – 1. plass i Norge innen Miljø og Turisme

2009 Norsk reiselivspilot for Bærekraft 2015

2010 Norsk kandidat Tourism for Tomorrow Awards, Sustainable Stewardship

2011 Best Destination i Virgin Holidays Responsible Tourism Awards utdelt under World Travel Market, London.