Til tross for at gjestene fra nord alt i alt var det beste laget og seieren var fullt fortjent, skal Blink-gutta skal være stolt av en heltemodig innsats mot Tippeligaprofilene. Det poengerte også Roar Vikvang etter kampen.

- Igjen er jeg utrolig imponert over spillerne. Vi viser at vi er et godt fotballag og har mye å bygge videre på. Det jeg er skuffet over er marginene som ikke går i vår favør. Tromsø scorer et mål rett før pause, et dårlig tidspunkt, og et på en straffe, som nok kan diskuteres. I tillegg har vi muligheter til å score flere enn det ene vi fikk. På forhånd hadde jeg ikke trodd at jeg skulle gå skuffet av banen etter å ha tapt for Tromsø, men sånn som kampen forløp er det likevel bittert å ryke ut nå.

Holdt nullen lenge

Før kampen fortalte treneren om viktigheten av å holde nullen så lenge som mulig. Det fungerte godt i første omgang. Spillet foregikk inne på Blinks banehalvdel, men sjansene som Tromsø skapte var ikke av det største slaget. Da det likevel ble skapt farligheter var en oppofrende Vebjørn Skeide på plass og reddet skuddene. Den solide sisteskansen fikk venstre lillefinger ut av ledd halvveis ut i omgangen, men takket være solid bistand fra fysioterapeut Stig Salberg kunne Vebjørn fortsette i mål.

Tromsøs første mål kunne han ikke gjøre så mye med. Det som var mest irriterende var at scoringen kom på et svært uheldig tidspunkt. Rett før pause fikk William Frantzen ballen i beina og den plassen han behøvde. 18-åringen dunket inn 1-0, og det som hadde vært en prikkfri og solid omgang av Blink fikk dermed en dårlig avslutning.

Stor Blink-mulighet før 0-2

Spillerne hang ikke med hodet etter hvilen, men igjen var marginene på feil side. Nedzad Sisic kommer nok til å tenke på den enorme muligheten han hadde til å utligne etter 66 minutter. Mats Lillebo slo en glimrende pasning, og Nedzad kom alene med Marcus Sahlman. Dessverre ble ikke beina stokket riktig, og skuddet gikk rett på svensken i Tromsø-buret. Ballen rullet foran nettmaskene, men ingen fikk dyttet returen over streken.

- Veldig surt at jeg ikke fikk satt den, da hadde det stått 1-1. Det er ingen unnskyldning, men når vi nå har spilt på kunstgress i så mange måneder blir det rart å venne seg til gressbanen. Det lugget litt ekstra da jeg skulle avslutte, sa Sisic selv etter kampen.

I stedet gikk Tromsø i angrep og ble tildelt straffespark da et skudd traff Håvard Fuglem i arma. Mange mente at skuddet ble avfyrt fra svært kort hold og at forseelsen derfor var svært billig idømt. Innbytter Thomas Drage satte straffen i mål og Tromsø ledet 2-0.

Centimetere unna ekstraomganger

To mål ville bli svært vanskelig å ta igjen. Fra benken ble det imidlertid gjort grep. Jonas Knutsen kom inn fra benken og bidro til mer trykk i angrep. Seks minutter før slutt kom scoringen som fikk Øverlands Minde i ekstase. Raymond Grytbakk Korsnes slo et fint innlegg via hodet til en Tromsø-spiller. I feltet ventet Sisic, som fikk revansje for den misbrukte muligheten tidligere i kampen. På volley satte han inn 1-2.

Nå ble det plutselig kaos i Tromsø-forsvaret og Blink jaktet utligning. På overtid så nærmest samtlige av tilskuerne ballen i mål. Olav Zanetti sto umarkert i feltet på corner og nikket ballen mot buret. Sahlman var sjanseløs, men den gode headingen gikk noen centimetere over. Den headingen hadde virkelig fortjent en bedre skjebne!

Imponert Høgmo

Tromsø gjorde ikke mer enn de måtte og kunne juble for 2-1 og avansement. Trener Per-Mathias Høgmo var ikke overrasket over at Blink ga TIL såpass god motstand.

- Vi gjorde god research på Blink før kampen. De scorer mye mål og har skapt en god fotballkultur. Det viser de også i dag, hvor de skaper noen store sjanser og også får en scoring. Det var artig at både spillerne og publikum fikk den scoringen. Stemningen var upåklagelig her i kveld.

Høgmo tok med seg mye fra kampen som han nå vil bruke i Tromsøs kommende kamper i Tippeligaen.

- Jeg er fornøyd med at vi dominerer spillet, har god samhandling og en god holdning til å vinne fotballkamper og at vi skaper sjanser både gjennom spill i midten og på kantene. Vi leverte årsbeste i førsteomgangen mot Odd Grenland på lørdag, og sammen med kampen i kveld tar vi med oss dette videre og ser positivt på de neste serierundene.

KAMPFAKTA:

Stjørdals-Blink – Tromsø 1-2 (0-1)

NM 2. runde, Øverlands Minde

1008 betalende tilskuere

Mål: 0-1 William Frantzen 45’

0-2 Thomas Drage str. 68’

1-2 Nedzad Sisic 84’

Stjørdals-Blink (4-4-1-1)

Skeide – Fornes, Zanetti, Fuglem (Meyer 83’), Holltrø – Langsæter (Knutsen 72’), Lillebo, Korsnes, Dybvad (Sollihaug 46’) – Stokke – Sisic

Gult kort Blink: Mats Lillebo og Joakim Berg Fornes