- Elevene ved Elvran skole ønsker å støtte fjorårets TV-aksjon som gikk til Flyktningehjelpen. Dette er en tradisjon i Elvran som skriver seg tilbake fra midten av 90-tallet. Vi støtter årets TV-aksjon. Nå ble det Flyktningehjelpen. Året før var det Care og Blå Kors i 2008. Vi pleier å følge TV-aksjonen. Da får vi mye informasjon, forteller Aron Myren som er med i elevbedriften som står bak arrangementet.

Kaffeskvetten

- Hvordan samler dere inn pengene?

- De kommer fra ”Kaffeskvetten”. Etter at både butikkene og postkontoret var forsvunnet fra Elvran, samlet folk en møteplass. Da kom idéen om å samles på skolen. Det var trangt om saligheta i det gamle bygget, men det er desto bedre nå på nyskolen.

Vi serverer kaffe, kaker, rundstykker og saft. Det er svært godt oppmøte på Elvran skole når vi arrangerer Kaffeskvetten. Derfor blir det gode inntekter av salget. Dette er inntektene fra arrangementet i forbindelse med advent, forteller Sarah Louise Otivar.

- Etter hektisk servering i et par timer satt vi igjen med 4449 kroner. Det var vi fornøyd med, forteller Geir Kristian Hoås.

- Det blir 3-4 ganger i året; gjerne i forbindelse med høytider. Vi baker på forhånd. Da trenger vi varer. Noe av det morsomste er å ta bussen til butikken og handle varene. Men det kan bli ganske tungt å bære alt, sier Ann Magritt Hoås og forteller at Kaffeskvetten året før ble arrangert på Elvatun for å få plass til flest mulig folk. Men det betyr også leie av lokale. Elevbedriften passer på utgiftene. Det innsamlede beløpet er netto overskudd etter arrangementet.

Verdens største dugnad

Ordfører Johan Arnt Elverum satte pris på dette besøket: - I kommunen er vi alltid glad for å ta imot penger som vi kan gi videre. Fjorårets bidrag til Flyktningehjelpen er et svært viktig formål. Det er ikke mindre enn 42 millioner flyktninger i verden. Noen land er hardere rammet enn andre som for eksempel Colombia, Sudan, Somalia der mange flyktninger også har kommet til Stjørdal, Palestina, Afghanistan og Pakistan.

Men det oppstår også konflikter i nye områder som skaper flyktninger. Flyktningehjelpen er verdens største dugnad. Det er veldig fint at dere kan gi deres bidrag. I Stjørdal ble det i fjor samlet inn 875.000 kroner. Nå vokser den summen, sier ordføreren som tar imot elevene på sitt kontor med enkel servering.

Elevene er spent denne uka. For fredag skal de ta toget til Steinkjer for å overvære NM på ski som er en populær aktivitet i Elvran rett nedenfor det flotte anlegget på Selbuskogen. Og elevene gleder seg til Junior-NM på ski som starter fredag 11. mars:

- Da skal vi være heiagjeng, sier Geir Kristian som selv er en ivrig skiløper med KM-medalje fra i helga.