– Timingen er nok aldri rett, men når denne muligheten kom var jeg nødt til å ta den, sier Julia Nervik.

«Flaskejenta»

Nervik har lang fartstid innen Rema 1000. Da hun startet for 18 år siden var hun bare 15 år og gikk inn i jobben som «flaskejenta», som hun så fint kaller det.

– Jeg startet som flaskejente på lageret. Her sorterte jeg flasker og fylte på varer. Min karriere startet allerede gjennom skolen, før det videre ballet på seg med jobb og utdanning, forklarer hun.

Etter hvert gikk hun gradene og inn i en nestsjef jobb, før hun omsider sikret seg kjøpmannsjobben.

– Det ligger mye jobb bak, men med vilje går det meste, sier Nervik.

– Vi har lyktes

De siste seks år siden steg den nye Rema 1000-butikken i Hommelvik opp fra jorda, og Nervik kapret kjøpmannsjobben som hun har sittet i siden.

– Det var utrolig gøy og utfordrende. Coop har stått sterkt her i mange år og flere aktører har forsøkt seg og mislyktes. Vi har lyktes, forklarer hun.

Godt arbeidsmiljø: Butikkansatt Stian Aasan og kjøpmann Julia Nervik trives med å jobbe sammen. Foto: Guro Storli Aune

Da butikken først ble startet opp var de åtte ansatte, i dag er de 16 ansatte på ulike stillingsgrader.

– Det var tøft de første årene, men kun ved tanken om at vi alltid skal levere best mulig har kundene kommer. Det å åpne en ny butikk og starte med blanke ark, uten å vite hvordan det blir har vært en enorm læringskurve. Det har virkelig vært gøy, sier Nervik.

Økt omsetning

Det har imidlertid ikke kun vært en dans på roser for butikksjefen. Da pandemien slo innover landegrensene ble det raskt stor pågang og lange arbeidsdager.

– Det har vært et rent kjør under pandemien. Vi økte omsetningen med 30 prosent og har i dag en omsetning på 62 millioner kroner, men det ble mye på både ansatte og meg i en lang periode, forklarer Nervik.

Når hun nå ser tilbake, ser hun likevel på det som utfordringer den flotte butikken har mestret og lært mye av. Derfor føles det også vemodig å forlate det hele.

– Jeg stortrives her både med kolleger og kunder. Tiden er nå inne for at jeg skal utvikle meg videre som leder, og dette medfører at man må kaste seg over noe nytt, sier hun videre.

Danket ut over 30 søkere

Fra 1. mai starter Nervik i sin nye jobb som kjøpmann ved Rema 1000 Ranheim i Trondheim, etter å ha danket ut over 30 andre søkere til stillingen.

– Det er ikke hver dag det kommer muligheter som denne, og jeg har jobbet hardt for å få denne muligheten. Det blir spennende å prøve seg i en 100 millioner butikk, men jeg må ærlig si jeg både gruer og gleder meg, forklarer hun.

I den anledning har også Rema 1000 lyst ut en ny kjøpmann-stilling hos butikken i Hommelvik. Søknadsfristen gikk ut 9. januar og det skal være over 45 interesserte søkere.

– Butikken er utrolig fin og har mye potensial. I løpet av det neste året kommer det både europris og en kiwibutikk på andre siden av veien. Det blir litt konkurranse, men det tror jeg kan være sunt også, avslutter Nervik.