Nok et år med stor omsetning gir et svært høyt kjøpeutbytte til medlemmene i Coop Midt-Norge. I disse dager utbetales det 253 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2021.

Landsdelens største handelsaktør er eid av sine 257.000 medlemmer. Hvert år utbetales det kjøpeutbytte og medlemsfordeler i januar, basert på handelen til det enkelte medlemmet i fjor.

-Årets utbetaling på 253 millioner kroner er på nivå med rekorden som ble satt i fjor. De siste fem årene er det faktisk utbetalt over en 1 milliard kroner til våre lokale medlemmer, eller helt konkret 1.063 millioner. Det er vi veldig stolte over. Formålet til Coop er å skape medlemsnytte, og medlemmene som eiere er også våre beste kunder, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

14,5 millioner til medlemmene i Stjørdal

En god porsjon av pengene havner i Stjørdal, Malvik og Meråker.

-I år går 14,5 millioner kroner inn på konto hos våre medlemmer i Stjørdal, mens medlemmene i Malvik får 8 millioner og Meråker 1,7 millioner. Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi tror på deling med våre medlemmer og eiere i Trøndelag og på Helgeland. Hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et stort og godt kjøpeutbytte, sier Skei.

Coop Midt-Norge sine 141 butikker omsatte til sammen for 8,4 milliarder kroner i 2021, omtrent på nivå mot året før.

-Jeg vil virkelig hedre våre ansatte som har stått i frontlinjen under pandemien. De har gjennomført omfattende smittevernstiltak og sørget for at folk kan føle seg trygge i butikkene. Jeg vil også berømme kundene, som er flinke til å følge smittevernstiltakene og vise hensyn til hverandre og de ansatte, sier Skei.

Øker kjøpeutbyttet fra januar

Det kan gå mot nok en hyggelig utbetaling for Coop Midt-Norge medlemmene når det skal gjøres opp status for 2022. Fra 1. januar økte nemlig samvirkelaget kjøpeutbyttet sitt fra 2 til 3 prosent.

-Etter flere år med sterke resultater tok styret i Coop Midt-Norge en beslutning i desember om å øke kjøpeutbyttet til 3 prosent fra nyttår. Dette skjedde etter en dialog mellom styret og medlemmene i årsmøtet vårt. Jeg både håper og tror at dette vil gi nye kjøpeutbytterekorder de nærmeste årene, sier Skei.

Landets 62 samvirkelag har 1 prosent kjøpeutbytte som minimumssats. Utover dette fastsetter hvert enkelt samvirkelag sitt kjøpeutbytte basert på egne resultater og finansiell soliditet.