– Etter at alle fikk beskjed om å holde seg hjemme, har det vært tøft å drive egen butikk. I tillegg rakk vi så vidt å starte opp, før det brått gikk nedover, forklarte May-Britt Selbekk i et intervju med Stjørdals-Nytt i fjor.

Med minimal støtte til nystartede selskap og lån fra banker, som holdt knapt en måned, før dette igjen ble nok en utgift som skulle nedbetales, måtte Selbekk blant annet kutte regnskapsfører og ta jobben selv.

– Vi måtte kutte på alt som kunne spares inn. Når man går med minustall får man ikke videre støtte, og dette førte selvsagt til at nystartede firma ble veldig hardt rammet. Jeg følte meg veldig alene, og følte det som urettferdig at det ikke ble tatt hensyn til, forklarte hun videre.

Tapte 1,5 millioner kroner

Selv om det kun var i perioder det ble opplyst om at folk måtte holde seg hjemme, kom det sjeldent en beskjed om at det var greit å ferdes ute. Redselen for mange hang igjen i lang tid, og dette er noe butikksjefen mener burde vært bedre opplyst.

– Det kunne vært gjort annerledes, og det tror jeg ville skånt oss selvstendig næringsdrivende. Hadde vi kunne tatt mer ansvar, i stedet for at ingen kom innom tror jeg tallene ville sett annerledes ut, fortalte Selbekk.

Det hele endte med at folk nesten ikke torde å bevege seg ut i butikker på nærmere et halvt år, og dette er noe Selbekk merker på omsetningen.

– Vi tapte halve 1,5 millioner kroner, altså, halve omsetningen vår på det halvåret. Jeg tror også jeg snakker for flere når jeg sier at vi har gjort en god jobb med å gjøre ting forsvarlig i en pandemi, forklarte hun videre.

Konkurs 

Line Guldbrandsen, advokat hos Welde AS, bekrefter ovenfor Stjørdals-Nytt at det er koronapandemien som er årsak til at butikken nå slår seg konkurs.

– Det har vært to tøffe år med dårlig resultat, og det ble nok til slutt for mye, sier hun.

Butikken skal ha en gjeld på nærmere en million kroner. Stjørdals-Nytt har forsøkt å komme i kontakt med Selbekk, uten å oppnå kontakt til nå.