Av Åge Sjølstad og Erik Hoås

Under kan du se noen bilder fra lørdagens arrangement i turnhallen i Stjørdal.

Lørdag inviterte turngruppa i Stjørdal til Åpen hall, der alle barn fra tre til 12 år kunne delta, uavhengig om de går på turn eller ikke.

- Turn er det gøyeste som finnes, sier Erle Flaamo (11), som har drevet med turn i to år, og var en av dem som hadde møtt opp i turnhallen lørdag.

Først var det åpent for de aller minste barna, fra tre til fire år i følge med en voksen.

I den andre gruppa var det barn fra førskolealder og opp til og med andreklasse. Deretter barn fra tredje trinn til og med femte trinn, før dagen ble avsluttet med turn for sjetteklassinger og opp til og med 12 år.

11 år gamle Erle Flaamo fikk god hjelp av trener Nina Kvittem Nyiry under åpen hall i turnhallen i Stjørdal Foto: Åge Sjølstad

For de eldre barna, fra 13 år og oppover, gis det tilbud om åpen trening hver søndag fra klokken 19.30 til 21.00.

Over 300 innom

- Det var 129 registrerte barn innom, jevnt fordelt utover dagen, som ville prøve dette. Det er vi veldig godt fornøyde med. Det var ingen påmelding på forhånd, så vi ante ikke hvor mange som kom, sier leder i Stjørdals-Blink Turngruppe, Eva Lassemo.

Totalt, inkludert barn og foreldre, var det godt over 300 personer inne i hallen i løpet av dagen.

- Dette gir en mulighet til å prøve ut idretten for de som ikke er med til vanlig. Det handler også litt om å ufarliggjøre denne idretten, og vise at turn er gøy. Det tror jeg barna syntes, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger, sier Lassemo.

Stjørdals-Blink Turngruppe stilte med flere engasjerte trenere under arrangementet.

( Artikkelen fortsetter under bilde)

Når en klarer et nytt triks, får utøverne ringe i bjellen, til stor jubel i hallen. Det fikk Trude Eline Aarre(11) prøve. Foto: Åge Sjølstad

Stjørdals-Blink Turngruppe har også startet med tilbud om åpen trening for de over 18 år hver tirsdag.

- For de som ikke er like glad i treningssenter eller lagidrett, er turn en veldig fin idrett. Tilbudet har så langt vært veldig populært, sier Lassemo.

Trives i ny hall

Den nye turnhallen, som ligger ved Øverlands Minde i Stjørdal, sto ferdig på sensommeren etter utallige dugnadstimer, og skal i utgangspunktet brukes som en midlertidig hall. Det er Maskinutleie Stjørdal (MUS) som eier og leier den ut.

Klubben trente tidligere i Fjellhallen, men de måtte ut av hallen på grunn av omfattende restaureringsarbeid med taket.

- Selv om vi gjerne skulle hatt dobbelt så stor plass, trives vi kjempegodt i den nye hallen. I Fjellhallen måtte vi dra utstyret frem og tilbake. Her har vi alt av utstyr og apparater tilgjengelig til en hver tid, sier turn-lederen.

Hun håper lørdagens arrangement vil bidra til økt rekruttering, i en idrett som allerede har vokst stort de siste årene. Turngruppa i Stjørdal nærmer seg 500 medlemmer.

- I fjor lå vi på rundt 280 turnere, og da var det venteliste for å starte på turn. Nå har vi passert 470 turnere i Stjørdal. Klubben er i vekst både i bredde og i toppen, sier Lassemo.