132 lag er kvalifisert til finalen i det som er Nordens største golfturnering. Rundt om i Sverige, Norge, Danmark og Spania har det vært kvalifiseringsturneringer og Egil Hovdal og Per Arthur Leknes vant det lokale uttaket på golfbanen i Stjørdal.

- Der deltok det noen-og- 40-lag, sier Egil Hovdal idet duoen er innom hovedsponsor Møller Bil Stjørdal på vei til legendariske Bro Hof i Stockholm. På Møller Bil troppet selger Rebecka Fillingsnes opp med nøklene til en ny T-Cross. Ikke til odel og eie, men sponsoren stilte gladelig opp med gratis transport til Stockholm for de to dyktige golferne.

- Selvsagt stiller vi med bil. De må jo kjøre standsmessig, sier Fillingsnes og ønsker de to herrene lykke til i Stockholm.

Formen er på topp bedyrer Hovdal og Leknes, som innrømmer at de hadde en bortimot maksdag da de vant kvalifiseringen.

- Den dagen var vi kjempegode, sier de og gliser godt.

Med handikap på 23 og 16 har de noen ekstra slag å gå på i møte med noen som er betydelig bedre rangert. Så spørs det hvordan de takler litt andre forhold enn de er vant til.

- Det sies at fairwayene på Bro Hof er som greenene på banene her i området. Det sies at det er omtrent som å spille på parkett, sier Per Arthur Leknes.

Han er antakelig den som er best til å putte ballen i hullet av de to, men spørsmålet er om det passer sånn at han får utnyttet den egenskapen.

- Reglene sier at hver spiller skal slå ut det første slaget på minst seks hull. Da vi vant kvalifiseringen tror jeg imidlertid vi slo ut akkurat like mange ganger, altså ni ganger hver, sier Egil Hovdal.

Underveis i spillet skal de to slå annethvert slag etter utslaget. De slagene kommer de til å slå med lave skuldre.

- Vi har ikke noen forventninger, men kanskje vi kommer til å overraske hele gjengen, sier duoen Egil Hovdal og Per Arthur Leknes.