I fjor ble det registrert 6.116 turer på de ti utvalgte turmålene i «Ut i Meråker». Nå er ni splitter nye, og et «gjenbruksturmål» klare for å få besøk av hundrevis av meråkerbygger og andre igjen.

- Flåvollen på Teveldalen har vært med tidligere, men den er også på en måte ny ettersom det er satt opp ny gapahuk der, forteller Alf Olsen.

Historie-ildsjelen er ildsjel for mye av det som skjer i Meråker. Nå har han og «Ut i Meråker»-gjengen gjort klart for oppstart av årets ti turmål fra og med fredag 1. juni.

- I fjor var det vel ikke topp turvær hele sommeren og det gjorde utslag i litt færre registreringer. Toppen av turer hittil var i 2016 da vi nådde 7.500, forteller Alf Olsen.

Papir og app

183 spreke turgåere besøkte alle ti turmålene i løpet av fjoråret. I særklasse flest registreringer hadde Ingeborg Tuseth med 207 turer foran Inger Johanne Furunes med 68 og Inger Johanne Lundemo med 43.

- Vi starter 1. juni og i år plukker vi inn postene 15. oktober. Turkortene kan du få tak i på rådhuset, biblioteket, hos Extra og Best Meråker. Dessuten er alle ti turmålene med i Trimpoeng-appen i konkurransen Meråker Challenge. Det betyr at du kan registrere deg både på papir og på app, sier Alf Olsen.