Læringsverkstedet Geitspranget naturbarnehage gikk helt til topps i kåringen av Årets barnehage 2021. Vinneren ble hedret på Private Barnehagers Landsforbunds (PBL)  digitale lederkonferanse tirsdag.

– Dette er en takk for innsatsen gjennom mange år. Dette setter jeg veldig stor pris på. Dette hadde ikke vært mulig uten de fantastiske ansatte som jeg har hatt med meg stort sett hele veien, sa en rørt Margunn Stokhaug Hoås rett etter at styreleder i PBL, Eirik Husby hadde avslørt vinneren på den direktesendte lederkonferansen.

Ordføreren overrakte

Utenfor barnehagen overrasket styreleder styremedlem i PBL, Torstein Johannessen og ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes med prisen som ble overrakt en svært glad leder Margunn S. Hoås.

I tillegg til at Geitspranget scorer høyt på alle kriteriene for å bli Årets barnehage, bet juryen seg merke i at de ansatte har løst pandemien og nedstengingen på en svært god måte, for å ivareta barna og foreldrene, heter det i artikkelen på hjemmesiden.

Foreslått 14 ganger

Vinneren ble foreslått hele 14 ganger og med mange svært grundige beskrivelser for hvorfor nettopp Geitspranget fortjener prisen.

Juryen har valgt å trekke frem en av de innsendte begrunnelsene fra foreldrene som sier noe om betydningen barnehagen har for både barna og familiene.

– Vi opplever at barna lærer fryktelig mye og i vårt tilfelle endret eldstemann sin hverdag i barnehagen familiens hverdag. Vi gikk fra å være litt "innefiser" til å bli skikkelige friluftsfolk med interesse for alt i naturen. Det å verne om og ta vare på den, ikke kaste søppel og ikke overforbruke, har gitt meg og familien min et nytt perspektiv på ting.

Prisen er på 25.000 kroner, og et utendørsskilt som synlig bevis på at de er Årets barnehage 2021.