De elleve guttene fra Forradal, Flora, Skjelstadmark og Hegra var ikke de som imponerte mest under de innledende kampene. Der ble det nemlig en seier, en uavgjort og to tap, men når sluttspillet startet dro Hegra-suksessen virkelig i gang.

I kvartfinalen vant Hegra 9-5 over Klæbu og i semifinalen ble det seier 5-0 over Flatås. Finalen ble en skikkelig thriller mot Melhus. Etter full tid sto det uavgjort 3-3, men det var Melhus som fikk inn det avgjørende målet. Dermed sølv og en strålende innsats av guttene i rødt.

Følgende gutter spilte i helga: Embrik Hansen Gederaas, Emil Aleksander Albrigtsen, Emil Flåum, Håkon Morseth, Mats Stensholm Rudi, Oliver Sjaastad, Preben Leinslie-Walsøe, Tobias Gresseth, Vegard Støver Grindheim og Viktor Kråkenes. Anders Flåum fra 12-årslaget hospiterte på to kamper i løpet av cupen. Magne Olav Husbyn spiller også på laget, men deltok ikke i helga.

Lagets hovedtrener er Runar Haugteig, og assistenttrenerne er Knut Ivar Sjaastad, Dan Freddy Walsøe og Arnstein Flåum. Edmund Morseth er lagleder. I serien spiller laget i 9’er-serien i 2. divisjon. Laget deltok også på Bergstadcupen i 2017 og 2018, men da var de for unge til å spille sluttspill.

Hegra IL stilte med seks lag på Bergstadcupen i år. Andre lokale klubber som deltok var Remyra, Tangmoen, Lånke og Skjelstadmark.