De hadde knapt parkert sine traktordoninger på tunet før Hans Gunnar Vold inviterte på en rikholdig omvisning i låve og fjøs.  Ikke mindre enn et 30-talls veterantraktorer har Vold på låve og i driftsbygning, og de glade ungdommer på tur likte tydelig det de så og fikk høre.

Jeg tok kontakt med gutta når de skulle starte turen, artig at de ville stikke bortom for å ta en traktorprat, sa verten på gården før sveiva på en gammeltraktor fikk noen runder. Alle veteranene ble nøye betraktet og noen fikk motoren i gang slik fordoms tid på åkeren kunne være før “hyttetraktorene” gjorde sitt inntog.

Nå må dere bli med inn på en kopp kaffe, sa Hans Gunnar og landbruksungdom mer sorte hender ble med inn i hovedlåna foren kaffekopp eller flere.

Følget på fem ungdommer på traktor skal videre til Nordkapp. Om nettene ligger de i vogner som er medbrakt bak på traktoren, eller de låner tak over hodet av venner og kjente på ruta.

Hittil har alt gått bra bortsett fra noen bulker i en bil og sammenkjøringer mellom våre traktorer. Vi trosser alle værforhold og holdet stø kurs nordover. Det er bestilt retur med Hurtigruta 15.juli så da må vi være i Honningsvåg. 270 mil skal tilbakelegges på traktor så vi kan ikke dvele for lenge ved dette gårdsmuseet, sa de fem friske traktorbøndene fra Tomb, der to går landbruk, to snekkerlinja og en mekaniske fag.