- Det handler om å skape engasjement – folkebegeistring – i motsetning til sutring, sier formannskapsmedlem Ragna Straume som sammen med partikamerater er opptatt av å stille spørsmål og utforske «hvem vi er». – Hvem ser vi opp til?  Utfordringen er synlighet og tydelighet!

Dette handler om Venstres politikk for våre velgere. Vi må være etterrettelig og autentisk, sier optimistiske Venstre-medlemmer som drømmer om 10 % oppslutning ved kommunevalget neste år og vet hva som kreves: - Det er opp til oss selv!

Det er en nøkkel for Venstre å få i gang ungdommen til å formulere en framtidsvisjon for Stjørdal. Venstre skal ha en klar plan på hvordan byen Stjørdal skal utvikles: - Vi – Vi er opptatt av en framtidsvisjon for Stjørdal. Det å være genial er 99 % hardt arbeid, sier partimedlemmene som mener de bommer hvis de skal være spiselige for alle: - 10 % er nok!

Ragna Straume har engasjert seg i skolepolitikken. Det koster: - Jeg er glad for at jeg turte å ringe alle rektorene for å få en tilbakemelding om hverdagen i skolen. Ordførerens tallargumentasjon når ikke fram. Vi som politikere må vite hvor skoen trykker. Kunnskap er makt, sier Ragna Straume.

- En rektor forteller at jeg er eneste politiker som har ringt. Når det gjelder skolen er vi opptatt av å fremme vår politikk. Venstre ønsker å avhjelpe den akutte situasjonen i skolen ved å ta av fondsmidler. I tillegg må budsjettet tilføres mer midler under salderingen.

- Hva er Venstre opptatt av?

- Venstre er spesielt opptatt av å øke innsatsen fra de aller yngste i barnehagen og t.o.m. 4. klassetrinn. Da snakker vi om barn fra 1 – 10 år. Det er behov for å sikre skolenes framtidige drift med forsvarlige rammer, sier engasjerte Venstre-medlemmer.

- Hvilke mål har Venstre for skolen i Stjørdal?

- Det er vårt mål at skolen i Stjørdal skal bli en av landets beste og den beste i Nord-Trøndelag! På denne måten blir Stjørdal attraktiv for de som ønsker å flytte hit.

Det er den klare meldingen fra Venstres taktikkmøte.