Ved skolestart deler igjen OFG ut mer enn 60 000 bøker til alle barn som begynner i førsteklasse. Totalt har mer enn 180 000 elever nå fått tips og råd til et sunnere kosthold når boken deles ut til alle landets 1. klassinger for 3. år på rad. Førsteklassingene blir oppfordret til å gi boken til mor og far som en inspirasjon og en selvhjelp til enkel og sunn hverdagsmat.

Det går ofte litt fort i svingene om morgenen for de fleste av oss. Barna skal på skolen, matpakker skal smøres og vi skal rekke arbeidet. Senere på dagen, når vi kommer hjem fra jobb og skole, har vi kanskje bare en halvtime på å lage og fortære middagen før vi skal av gårde på fritidsaktiviteter. Da er det fort gjort å velge løsninger med for mange usunne ingredienser.

Hensikten med boken er å gi en samling av gode eksempler på sunn og god hverdagsmat i en travel hverdag for hverdagsmammaene og -pappaene. Det er hverken vanskelig, dyrt eller tidskrevende å lage sunn og god hverdagsmat om vi legger en liten plan over hva familien skal spise gjennom uken. Inkluderer vi i tillegg barna gir dette svært positive resultater.

Gode kostholdvaner bør etableres tidlig i barneårene. Sunn mat må imidlertid ikke oppfattes som en tvangstrøye og en streng pekefinger. Et sunt kosthold skal være positivt og lystbetont. Forfatterne av boken, Rune Blomhoff (ernæringsprofessor ved Universitet i Oslo) og Camilla Andersen (tobarnsmor og ernæringsfysiolog) beskriver, på en lettfattelig og inspirerende måte hva som er sunt- og hvorfor vi skal spise sunt, i tillegg til mange fargerike eksempler.

Alle landets barneskoler har fått tilsendt boken til sine førsteklasseelever. Skulle enkelte oppleve at de ikke har mottatt boken oppfordres de til å ta kontakt med Opplysningskontoret for frukt og grønt.