NMF samlet sine hovedtillitsvalgte fra store deler av landet på Hell denne helga. De voksne i NMF fikk med seg en flott nyttårskonsert i regi av Halsen Musikkforening. HMF og solist Jan Eggum inntok Rica Amfi og ungdommene 180 i tallet inntok andre store saler på hotellet. På ungdomskonferansen i aldersgruppen 14-20 år, fikk denne gang deltakerne hentet nye ideer og inspirasjon.

- Vi er med på organisasjonskurs, dans, musikkøvelser, filmproduksjon og treffer mange nye venner på en slik helg, fortalte Guro Austli som spiller fløyte. Hennes søster Tori trakterte denne helgen sin saksofon. Fra Stjørdal deltok også Joakim B. Nilssen som spiller tuba i Halsen Skolekorps. Vi snakket også med jentene Gry Hege Østerhagen, Anne Sundal og Hege Auren Johansen fra Brumunddal, som alle tre har vært med tidligere på denne store ungdomskonferansen. Ungdomskonferansen 2013 var tilrettelagt for 9.klasse-elver og oppover i alder. De fleste har bakgrunn fra korpsmusikk.

- Vi får med oss mye ny inspirasjon og styrker lysten på å fortsette i korps etter ei slik helg, liten tvil om annet, sa Joakim, Guro og Tori. Programmet var variert gjennom helga. Overnatting skjedde på hotellet og i aktive runder var Anne Guri Frøystein og Anita Finnebråten fra NMF-sekretariatet med på notene. Visepresident i NMF, Suzette Paasche var også tilstede denne helga med musikalsk fortegn.

Ble foreviget på film

Under den store konferansehelga på Hell ble deltakerne på NMF sin ungdomskonferanse foreviget på Hell. Filmproduksjonen vil trolig NMF benytte i en annen sammenheng knyttet opp mot rekruttering i korps og andre musikalske arenaer. Det var i år Lars Storck med kroppsrytmikk, Benedikte Skogseth og Joakim Bergsrønning som bidro med gehørspill. Disse tre var også med på instruktørsiden innen dans, koreografi og musikk.