For de fleste elevene som driver ungdomsbedriftdette skoleåret, er fylkesmessa 7.mars høydepunktet i Malvik. Men for noen stopper det ikke der. De aller beste går videre til NM i april. Det blir skarp konkurranse om de attraktive NM-billettene, og de unge gründerne står virkelig på for å vise seg fram fra sine beste sider! Årets messer går av stabelen 7.mars på Malvik senter og 14.mars på Magneten kjøpesenter.

- Vi har rekordstor påmelding i år, og vi kan også lokke med underholdning av Jaa9 og OnkLP. De unge fortjener mer læring gjennom praksis, og vi har god grunntil å tro at arbeid med UEs programmer gjør elevene mer motiverte til å stå skoleløpet ut, sier Ingrid Dahl Furunes, fungerende daglig leder for Ungt Entreprenørskap i Trøndelag. Arbeid med ungdomsbedrift gir elevene motivasjon, mestringsglede og verdifull læring. På Malvik senter fyller ungdommene gangene med kreativitet.

- Vår målsetting er å bidra til at det blir en kultur for entreprenørskap blant unge, og det trenger vi i Trøndelag, nå og i framtida, sier Dahl Furunes.

Gir elevene bedriftserfaring

Ungdomsbedrifter (UB) gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår etablerer, driver og avvikler elevene ungdomsbedriften med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Ungdomsbedriftene konkurrerer i 17 ulike kategorier på fylkesmessa, og det er over 30personer fra lokalt arbeids- og næringsliv som deltar som jurymedlemmer.

- Jury-arbeidet består av veldig mye mer enn å kåre vinnere. Når kompetente og engasjerte folk ser og gir anerkjennelse for arbeidet elevene har lagt ned, gir det stolthet. Det er mange spennende og ambisiøse ungdomsbedrifter i år, og elevene har mye å være stolte av. Uansett plassering gjør de en stor innsats på området og lærer mye om hvordan dagene i arbeidslivet kan fortone seg, sier Furunes.Ungt Entreprenørskap Trøndelag vil sette entreprenørskap blant unge på dagsorden. Programmet under fylkesmessa er rikt og mangfoldig. Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med skoleverket, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Nå skal de altså i aksjon og vise frem hva de har satset på.