- Bakteppet for turneringen er at vi ønsker å skape et padelmiljø med samhold, og en arena for nettverksbygging, forteller daglig leder Live Augusta Spilker.

Torsdag kveld var åtte lokale bedrifter på plass ved Hit Padels lokaler i Stjørdal for å spille bedriftsturnering i sporten.

- Det er en kveld vi har tenkt på lenge, og måtte til slutt bare sette en dato. Det ble nok litt kort varsel for noen, ettersom invitasjonene ble sendt ut i forrige uke. At vi klarte å samle åtte lag på den tiden, er gøy, smiler hun.

Invitasjonen gikk også ut til de som har faste timer og naboer av padelanlegget. Selv om det ikke passet for alle, var tilbakemeldingene på initiativet utelukkende positive.

Bedriftsliga

De som knivet om å komme til topps i torsdagens turnering var Stjern Entreprenør, Maskinutleie Stjørdal (M.U.S), Avinor, Widerøe, Bakken Eiendom, Tensio og Montér. I tillegg stilte Hitpadel Stjørdal med eget lag.

- Vi ønsker å kjøre i gang en bedriftsliga i Stjørdal innen kort tid. Etter kveldens turnering skal vi ha et møte og diskutere oppstarten, forteller Spilker, og oppfordrer bedrifter i Stjørdal og omegn som kan være interesserte om å ta kontakt.

Hun forteller at tanken er at det skal bli lettere å finne spillepartnere utenfor sitt etablerte miljø. Etter at de har sett hverandre ansikt til ansikt, blir det kanskje lettere å ta kontakt ved en senere anledning.

- Man kan legge ut et innlegg på våre Facebook-sider og høre om noen ønsker å spille. Målet er iallfall at vi skal bli en slik arena, selv om det er litt unorsk. De har lykkes lenger nede i Europa, så jeg ser ikke noe grunn til at ikke vi også skal få det til, sier hun.

- Et kjærkomment tilbud

Daglig leder i Montér Stjørdal, Per Arne Hoff, roser Spilker og Hit Padel Stjørdal for initiativet.

- Det er et bra sted å møtes og knytte kontakter, ikke minst får man noe trim ut av det. Jeg håper det blir en bedriftsserie ut av det, sier Hoff.

For tiden er Montér og Hoff et enmannslag, men har planer om å danne et større lag så straks han får ansatte. Selv spiller han Hit Padel gjennomsnittlig en gang i uken, og beskriver sporten som svært morsom.

- Det er kjempebra at det i det hele tatt har kommer padel til Stjørdal. Det er et kjærkommet tilbud, med lav terskel, slik at det egner seg for alle, smiler han.

Vil etablere et kvinnelag

I fremtidsplanene ligger også ønsket om å etablere et jentelag i Stjørdal.

- Vi har hatt suksess med et lag for kvinner i Trondheim. Vi har faste «ladies night» to ganger i måneden, med fulle hus begge kveldene, opplyser Spilker.

Nå ønsker de å oppnå samme effekt som ved anlegget i Trondheim, noe Spilker er trygg på at de kommer til å lykkes med.

- Arbeidet i Stjørdal fremover vil bli å engasjere flere damer, noe vi håper det er interesse for. Mange tror de ikke er gode nok til å være med på en turnering, men det er svært lavterskel. Det viktigste er at vi har det gøy, smiler hun.