Knut Erlend Jegersen

Med ukentlige dugnadsdager i et lager ved Byggmaker Aasen & Five har de fingernemme fotballpensjonistene drevet med bearbeiding og klargjøring av fem villmarksbenker.  Materialet er hentet fra furuskogen rundt Nye Blinkbanen, trær som ble felt i forbindelse med anleggingen av kunstgressbanen i 2011. Den gang sto især Erik Kristensen og Kåre Beistad for mye av den jobben.

Selv startet Harald Vinge med benkproduksjon etter nyttårsstormen i 1991.

- Må være egnede material, i dette tilfellet furu. Hele prosessen er omstendelig, tidkrevende og forutsetter nøyaktighet. Det blir en del justeringer underveis. Ingen spiker eller lim, utelukkende treplugger benyttes, presiserer han og legger til at overflatepussing er et skjønnsspørsmål.

- Benkene skal jo stå ute hele året. Disse blir også impregnert nå, forteller Vinge. Han får knapt understrekt følgende sterkt nok:

- Jeg lager ikke benker for å selge. Jeg fikk tak i ei sag og begynte å kløve. Det går på dugnad, det er hyggelig, sier mannen bak nærmere 100 villmarksbenker hittil.

Flere av veternlaugets medlemmer har relasjon til trærne i Sandskogan:

-Oline Aune, mor til Arnt Aune, og Peder Kvarme, far til Rolf Kvarme samt Odd Minde, svigerfar til Per Joar Lillebo, var med og plantet trærne for nærmere 100 år siden. I løpet av vinteren blir de klargjort til bruk i det samme området, ved Stjørdals-Blinks klubbhus, forteller Erling Eidem, prosjektleder fra veterangruppas side.

-Vi har hatt stor hjelp av mentor Harald Vinge. Han stilte til og med opp med trekkspillet i en matpause. Også Odd Magnar Mauseth har vært særdeles positiv. Vi har fått bistand til barking, sliping, høvling, tilpassing og impregnering fra Byggmaker Aasen & Five, opplyser Kvislabakken-bosatte Eidem.

Veterangruppa i Stjørdals-Blink Fotball har i en årrekke vært meget ivrige dugnadsarbeidere. I vår og høst ryddet og sjauet de rundt på Ole Vig vg.skole i klargjøringen før rive – og byggeprosesser der. De tar også tak rundt ulike arrangement. De møtes tre ganger i uke til kaffe og noggo attåt på klubbhuset.