På Impulse treningssenter ved krysset Ole Vigs gate-Innherredsveien på Stjørdal trener de tre ungdommene Emil, Ludvig og Eirik flere ganger i uka.  De tre unge guttene er i god fysisk form, men nøyer seg ikke med fotball og løpetrening når formen skal være på topp.

- Vi har funnet ut at styrketrening er nyttig. Hele kroppen skal trenes og da er det helst vekter som må til for å øke muskelvolum, sier de tre. Ludvig Skjelstad er 18 år, han legger vekt på trening av alle muskelgrupper og trener fire ganger i uka. Han har vært aktiv med fotball i Skjelstadmark IL og på Tangmoen. Eirik Lidal trener også på Impulse. 18-åringen trener styrkeløft og har bakgrunn fra fotball og langrenn. Emil Vold praktiserer litt løpstrening sammen med styrketreninga, og 17-åringen har i tillegg drevet med svømming og fotball.

- Det blir trening på senteret 4 ganger i uka for min del også. Vi trives godt med treningsforholdene og åpningstidene her på Impulse, sier Emil. De tre representerer en økende trend der mange tydelig ser nytten av å holde formen oppe. Mentalt og fysisk er trening viktig i følge eksperter på området.

Treningsveileder Tone Vitsøe ved Impulse viser oss senterets Info-gym. En stor database med skjerm for visuell visning av ulike øvelser. Her kan du velge i hovedkategoriene Styrketrening, Utholdenhet, Bevegelse eller Balanse og koordinasjon.

- Dette Info gym tilbudet har blitt godt mottatt blant våre brukere. På tider av døgnet Impulse er ubetjent kan den som trener gå inn på datoren og selv finne forklaring på hvilke muskelgrupper som aktiveres ved de ulike treningsformene. Her kan du sette opp eget treningsprogram og lage din treningsdagbok. Vil du vite mere kan du også se på nettsiden impulse.no, sier Tone Vitsøe hos Impulse.