- Det er veldig gøy og spennende å være nominert. Jeg er veldig takknemlig overfor Selbu kommune som har nominert meg, sier Ane Marte Stokke.

Hun er en av 400 ungdommer i alderen 18 til 25 år fra hele landet som er nominert til Drømmestipendet 2022, og den eneste fra Værnesregionen.

50 stipend

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd, og deles årlig ut i kategoriene musikk, dans, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.

Stipendets formål er å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge som driver på med kulturutøvelse, og har blitt utdelt siden 2004.

I år skal det deles ut 50 stipend, der hver utøver får 30.000 kroner av de totalt 1,5 millionene som ligger i potten.

- Sjansen for å få stipendet er nok ganske liten, men samtidig vet jeg at de deler ut et visst antall etter regioner. Det blir spennende, sier hun.

- Tøff bransje

22-åringen studerer kommersiell scenekunst ved Bårdar Akademiet i Oslo og er utdannet musikalartist.

- Jeg har tidligere gått musikklinjen på Heimdal VGS og tok deretter turen til Seljord Folkehøgskule for ett år med musikal, før jeg kom til Bårdar. Jeg har sunget hele livet, men også vært innom flere instrumenter og revy. Musikk har definert livet og oppveksten min, sier hun.

Hun forteller at den store drømmen er å kunne leve av musikken.

- Det er en kjempetøff bransje, og jeg har det realistiske bildet om at det ikke blir enkelt. Men man kommer ingen vei om man ikke prøver. For meg så er det viktig å kunne bevege og inspirere publikum gjennom scenekunsten, det gir en veldig stor glede, sier hun.

2. juni blir stipendmottakerne offentliggjort. Juryen består av til sammen 22 personer med kunst- og kulturbakgrunn og ledes av artisten Trygve Skaug.