- Jeg gleder meg masse. Av person er jeg sånn at jeg gjerne vil at ting skal gå litt hurtig, samtidig er jeg glad for at vi enda har litt tid, fordi jeg vet at prosessen fra nå til vi åpner vil gå kjapt. Det er mye som skal på plass, forteller daglig leder for Montér i Stjørdal, Per Arne Hoff.

Montér vil kunne boltre seg på 1000 kvadratmeter butikk og 1200 kvadratmeter med utebutikk og lager når de åpner i september.

Først ut i Stjørdal

Det er de to sistnevnte avdelingene som nå begynner å ta form, mens i delen der butikken og leietakerne skal være, jobbes det fortsatt med å sette opp element.

- Leietakerne er blant andre en kantinebedrift, noe vi synes er et svært viktig tilskudd. Det er et godt tilbud til våre proffkunder, som da har muligheten til å spise når de kommer hit, forteller Hoff.

Bygget blir det første i Stjørdal med oppvarmet lager for listverk og foringer, med en stabil temperatur på 18 grader.

- Fordelen da er at du kan bruke det med en gang. Ligger det kaldt må du temperere det før du tar materialet i bruk, forklarer Hoff.

Fokus på kundeservice og kompetanse

Det er mye som skal på plass før butikken åpner om rundt åtte måneder, og Hoff forteller at de innen kort tid vil lyse ut stillinger for å få på plass de viktigste rollene.

- Det blir en spennende og helt ny opplevelse for meg. Det er første gang jeg er daglig leder, og selv om jeg i flere måneder har jobbet med oppgaver knyttet til rollen som kreves i en oppstartsfase, har jeg ennå ikke en operativ butikk med ansatte, forteller han.

Daglig leder i Motér Stjørdal, Per Arne Hoff, gleder seg til å åpne dørene til det splitter nye byggevarehuset i september. Foto: Anette Fossmo

Med mange år i yrkeslivet bak seg, har Hoff gjort seg opp noen erfaringer.

- Jeg er forberedt på at det blir mye jobb og lange dager, men det er også det som må til for at kundene ved åpning skal få en best mulig opplevelse. Det er svært viktig for meg å ha fokus på kundeservice og kompetansebygging blant de ansatte, det får jeg ikke understreket godt nok.

Håper på et godt etablert næringsmiljø

Optimeraeide Montér er Norges største byggevarekjede og har 139 butikker fordelt på landsbasis. I tillegg til åpningen i Stjørdal skal Hoff også bidra med oppstarten av Montér i Verdal våren 2023.

- Vi selger alt av byggevarer og sesongvarer, blant annet maling, garderobe, bad og vektlegger spesielt kjøkken, forteller Hoff.

Han ser positivt på at de flytter inn på samme tomt som en konkurrent.

- Det er bare fordeler for begge. Håpet er egentlig at det kommer flere i samme område, slik at det blir et godt etablert næringsmiljø på Evja. Det trekker jo bare flere folk, sier han.

En annen fordel Hoff trekker frem som viktig er at Optimera byggsystemer har kjøpt trevarefabrikken i Gudå og skal etablere fabrikk i Meråker.

- Det er veldig positivt for Montér Stjørdal som kommer til å ha et tett samarbeid med fabrikken. De produserer takstoler, precut og element. De forventer å åpne allerede i april/mai 2022, og det vil bli en viktig synergi for oss, forteller han.

Salget er allerede i gang

Ved åpningen anslår Hoff at de vil være rundt syv til åtte årsverk i staben. Og selv om butikken enda ikke er offisielt åpnet, er salget allerede i gang.

- Jeg sitter på hjemmekontor, og vi har allerede hatt både små og store leveranser. Blant annet til en av Stjørdals største entreprenører, MT-byggteknikk AS. Hvis noen skulle være interessert, så er vi oppe og går, og det er bare å ta kontakt.

Når det gjelder den kommende åpningen, har han dette å si til kundene:

- Jeg tror folk kan glede seg til åpningsdagen, og det vil komme mange tilbud som kundene kan benytte seg av, smiler han.