Knut Erlend Jegersen

Det skjer stadig ting med og rundt Stjørdal Arrangement. Jan Ivar Stræte, Reidar Berdahl, Kurt Berg og Terje Kjesbu slo seg ned på tomta ved Ydstinesjordet i 2007. Deretter har mye skjedd. Nå er det lagt tak fra scenen til bygget i bakkant av storplassen. Til sammen 360 m2. Det skal bygges 2.etasje-messanin på til sammen 150 m2, svært mye rydding og oppgradering har funnet sted og skal fortsatt finne sted. Greywood Kulturpark omfatter 3 scener. En mobil settes opp i front av den eksisterende bygningsmassen.Den tidligere hovedscenen opprettholdes. I tillegg etableres en intimscene nær saloonen.

-Vår eneste begrensende faktor er tid og penger, smiler Stræte. Det var Seljord Countryfestivals leting etter trøndersk tvillingfestival som førte dem til de glade gutta på Prestmoen.

-Vi ble kontaktet i fjor. De står nå for all markedsføring, bistår med billettsalg og ikke minst legger inn anbud på store amerikanske countryartister. Det handler om artister med bookingkostnader oppimot 2 mill kr. De spiller på Seljord fredag og hos oss lørdag. Trøndercountry er et nytt begrep, en merkevare for oss, sier Kurt Berg. Seljord-arrangørene står også bak countryfestivalen i Vinstra. Det samme markedsføringsapparatet nyter nå Stræte, Berg, Kjesbu og Berdahl godt av.

Etter hvert som bygningsmassen står klar og fasilitetene kommer på plass, vil det gjøres framstøt mot næringsliv for events. Styreleder i Stjørdal Arrangement, Terje Storli, mener det er stor marked for fasiliteter som kan håndtere oppimot 1000 besøkende. Kun de største hotellene rår over slike masser.

-Framover ser vi for oss 4-5 årlige offentlige arrangement, resten blir event-rettet.

Lørdag 25.juli blir det Amcar-utstilling på området i regi Hell Cruisers. En ekskluvis talentkonkurranse gir 4 artister / band mulighet til å framføre 3 låter hver. Vinneren får opptre under neste års countryfestival i Seljord. Det er en stor mulighet for håpefulle talenter.

Harlekin og talenkonkurransen finner sted på scene2, Ann S. Amdal spiller på intimscenen, det blir linedance i regi Hell Dancing Boots – mens hovedscenen – scene1 – fylles av Becca, Too Far Gone og Craig Morgan.

-Det finnes mange «skapcowboyer» i Trøndelag. De besøkende på Trøndercountry kan nå tusle hjem på den ny-etablerte gang – og sykkelstien. Tiden med skumle vandringer mot sentrum langs E14 er over, påpeker Stræte.

Stjørdal Arrangement står for øvrig på selvstendige føtter mht. sesongens to siste arrangement; 15.august spiller Stage Dolls og Return mens Vassendgutan opptrer 17.oktober.