- Akkurat nå har vi 82 frivillige som har registrert seg, men de kommer, de kommer. Det er bare det at det er kjekt å begynne og få en viss oversikt, sier VM-sjef Annette Jensen. Sammen med funksjonærsjef for VM-runden, Katarina Sederholm Hoff, er hun nå ute på frierferd for å få med seg flest mulig på fartsfesten i Lånke.

Jensen og Hoff antyder at de har behov for omtrent 600 frivillige funksjonærer. I tillegg anslår de omtrent 400 personer som gjør dugnadsjobb på vegne av sine lag og foreninger.

- Det blir samme modell som før, der enkelte lag får ansvar for ulike deler av arrangementet, sier Jensen.

Katarina Sederholm Hoff er ikke veldig bekymret for at tilstrekkelig antall frivillige ikke skal melde seg, men håper de kan melde seg snart.

- Jeg har veldig mange henvendelser fra kvinner og menn som vil være med og hjelpe til. Utfordringen er at de ikke ønsker å binde seg til de dagene foreløpig, mens det for oss er kjekt å få ting på plass, sier Hoff.

- Hva er arbeidsoppgavene?

- Det er mange ulike oppgaver som skal gjøres, alt fra velkomstsenter via vakthold til rydding. Det er noe for enhver smak.

- Og hva kan dere friste med?

- Det aller største er jo at de får være en del av et fantastisk arrangement. Alle frivillige får kjenne på stemningen og bli med på noe stort. I tillegg er det t-skjorter, mat og drikke og bra oppfølging av de frivillige. 24. april smeller vi i gang med årets kick-off, sier Annette Jensen.

Har du lyst å være med som frivillig er det bare å kontakte en av de to damene, eller gå inn og registrere seg på hellrx.com.