- Vi ønsker å være en støttespiller for unge talenter, og leter nå etter regionens beste artister, kunstnere, idrettsutøvere, forskere, kokker, gründere – og alle andre som er rå på det de gjør, sier regionbanksjef Lill Bente Totland i SpareBank1 SMN.

Siden 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut over 13 millioner kroner gjennom Talentstipendet.

Stipendet deles ut til unge i alderen 18-30 år, med et særlig talent innen idrett, kultur og gründerskap eller andre områder.

I fjor søkte nærmere 600 talenter om SpareBank 1 SMNs Talentstipend og banken håper på enda flere i år. Stipendpotten har aldri vært større.

- Det er viktig for regionen vår å ha unge talent som går foran og viser vei og inspirerer andre. Ved å bidra økonomisk, heie og gjøre stas på ungdommene er vi med på å bidra til at unge talenter får realisert sine drømmer, sier Totland.

I 2022 planlegger SpareBank 1 SMN å dele ut rekordhøye to millioner kroner i stipend.

- 2020 og 2021 har vært tøffe år for mange. Vi har stilt opp for folk og bedrifter i denne krevende perioden. Morgendagens helter må også tas vare på.  Derfor er jeg veldig glad for at vi i 2022 kan øke potten til talentstipend, sier banksjefen.

50.000 kroner til hvert talent

Årets søknadsfrist er 1. februar, og vinnerne mottar et stipend på 50.000 kroner hver. Fjorårets søkertall var uvanlig høyt, og det samme var nivået på søkerne. Talentene blir kåret etter grundige vurderinger av fagjuryer i hver kategori. Banksjefen er spent på årets søknadsrunde, og oppfordrer alle som har talent og en lidenskap for det de driver med om å søke.

- Vi bruker å motta flere hundre søknader til dette populære stipendet. Det er alt fra idrettsutøvere, musikere, kunstnere, gründere og andre talenter som søker.

Oppfordrer regionens ungdommer til å søke

Målet med SpareBank 1 SMNs Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter fra Midt-Norge, slik at de lettere kan nå sine mål. En fellesnevner for talentvinnere er at de har evnen til å gjøre en forskjell, de våger å prøve der andre kanskje vil gi opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra. Lill Bente Totland oppfordrer derfor unge talenter fra Værnesregionen til å sende inn en søknad.

Man kan søke på talentstipendet på bankens nettside - smn.no.

- Vi er nå på jakt etter talenter, så om du går med en drøm om å stå på den store scenen, være på pallen, har en gründer-ide eller drømmer om å få kunsten din inn på nasjonalgalleriet, ikke nøl med å sende inn en søknad. Det er kanskje akkurat deg vi er på jakt etter, sier banksjef Totland.

Tidligere vinnere av Talentstipend:

Stjørdal:

Sindre Setsaas( idrett 2021), Sverre Dahlen Aspenes ( idrett 2020), Oda Fredriksen (kultur 2020), Ola Volden Lauvås( kultur 2019), Anne Birgitte Bouwhuis Røkke (kultur 2018), Markus Nordgår Fossland (idrett 2018), Silje Katrine Waade (idrett 2017), Meyam Abbas Hosseini (kunst 2017), Jens Bastian Aamodt (kunst 2017), Bjørn Marius Hegge ( musikk 2016).

Malvik:

Stian Karlsen ( samfunn 2021), Ane By Farstad ( idrett 2020), Nora Eek( kultur 2019), Jan Thomas Jenssen (idrett 2018), Torstein Fosmo ( musikk 2017).

Meråker:

Hans Kristian Ven Røstad ( kultur 2019 ), Emil Iversen (idrett 2016).