Forslaget om å legge ned Haraldreina skole ble kjent etter et møte med FAU og rektor Gunn Heidi Dyrdal onsdag kveld.

Bakgrunnen for forslaget skal være økonomiske besparelser i kommunen.

– Dette var veldig overraskende og jeg ble helt satt ut da jeg fikk vite om dette. Men samtidig må vi beholde roen, ingenting er vedtatt. Det er et forslag fra administrasjonen i kommunen og skal opp i kommunestyret i mars, sier rektor Gunn Heidi Dyrdal til Stjørdals-Nytt.

Sterke reaksjoner

Dyrdal ble informert om saken i et møte med oppvekstsjef Ann Kristin Geving, og rektoren orienterte FAU Haraldreina onsdag kveld.

Informasjonen gikk ut i en melding til foreldre og foresatte ved skolen samme kveld. Forslaget skal ha vekket sterke reaksjoner.

– Da jeg dro fra skolen i 20.30-tiden onsdag kveld glødet det, og det har jeg full forståelse for. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at dette forslaget ikke går gjennom, sier rektoren.

Dyrdal var for øvrig rektor ved Øverbygda skole i Selbu da den ble nedlagt i 2021.

– Jeg vet hva det betyr å ha nærskolen sin, det er det mest triste du legger ned. Det er bare vondt, sier hun.

FAU-leder: - Virker ulogisk

FAU-leder John Marius Nielsen forteller at han er svært overrasket over forslaget.

– Vi ble orientert om dette i et møte med rektor onsdag kveld. Vi er veldig overrasket og synes dette er en veldig dårlig ide. Dette er en skole med rundt 120 elever, slik at dette har store ringvirkninger for nærmiljøet på Prestmoen og Hognesaunet, sier Nielsen.

– Å bryte opp klasser og fordele elevene på flere skoler, er helt krise for små barn og virker veldig ulogisk. Vi kommer til å gjøre alt for at dette ikke skal skje, fortsetter Nielsen.

FAU-lederen er bekymret for at en nedleggelse av Haraldreina skole vil føre til et stort trykk på sentrumsskolene.

– Å øke skoletrykket ytterligere på et allerede stort skolemiljø virker ikke logisk. Man ønsker jo ikke for mange elever i klassene, sier han.